Ви тут:

Миргородський сиркомбінат зупинився

31 липня ТОВ «Миргородський сироробний комбінат» зупинилося, все обладнання законсервовано. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

«Чергова зупинка роботи підприємства ТОВ “Миргородський сироробний комбінат” ДП «Мілкіленд-Україна» вкотре викликала соціальну напругу і міська влада, не може залишатися осторонь цієї проблеми», – наголосив на робочій нараді за участю представників заводу та всіх соціальних служб міський голова Сергій Соломаха.

За словами керівника міста, треба зробити все можливе, щоб якомога менше постраждали працівники.

«Попри всі труднощі  потрібно зберегти підприємство, адже від його функціонування залежить благополуччя миргородців і наповнення міського бюджету», – зауважив мер.

Як повідомив директор ТОВ «Миргородський сироробний комбінат» Олександр Демиденко, із 31 липня підприємство зупинилося, все обладнання законсервовано.

«Саме підприємство працює як молокоприймальний пункт, з якого сировина відвантажується на інші переробні заводи, що входять до складу ДП «Мілкіленд-Україна». Нині Миргородський сироробний комбінат – збиткове підприємство, і виробляти продукцію, не має сенсу. Залишків продукції вистачить, щоб торгувати нею щонайменше до кінця року. В основному на роботу підприємства вплинула суспільно-політична ситуація в країні, адже основні ринки збуту продукції сиркомбінату – 70-90% – Росія», – сказав Олександр Демиденко.

На підприємстві на даний час працюють 80 працівників із 25 необхідних. Керівництво заводу намагається максимально зберегти колектив, щоб у разі  поліпшення ситуації на ринку, запустити виробничий процес. Директор заводу також додав, що незаконного звільнення працівників не має. Якщо ситуація стабілізується, то відновити роботу на підприємстві планують через 8-9 місяців. Однак остаточне рішення з цього питання прийматиме керівництво ДП «Мілкіленд-Україна».

Перейти до вмісту