Ви тут:

Ми маємо реальний шанс перейти до мирного процесу – Чалий

Заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий відзначає, що домовленість про зустріч 26 серпня у форматі Україна–ЄС– «Євразійська трійка» відкриває можливості для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

«Такий формат дає можливість обговорити комплекс питань, – сказав В.Чалий на брифінгу у вівторок. – Ми маємо шанс перейти до реальної дорожньої карти щодо виходу з війни. Розпочати мирний процес».

Заступник Глави АПУ відзначив, що за результатами телефонних консультацій Президента України, проведених в останні дні, узгоджена позиція про залучення ЄС до зустрічі для обговорення питань Угоди про асоціацію Україна-ЄС, а саме зони вільної торгівлі та енергетичного співробітництва, а також ситуації на Донбасі.

Він підкреслив, що «Україна не бере участі ні в яких самітах Митного союзу». При цьому він назвав «безпрецедентним» залучення до переговорів у Мінську одразу трьох єврокомісарів. «Важливо, що це багатосторонній формат. Ми вдячні європейській стороні, ЄС за таку підтримку», – наголосив В.Чалий.

Валерій Чалий зазначив, що українську делегацію у Мінську, швидше за все, очолить Президент України Петро Порошенко, а її склад формується таким чином, щоб «мати можливість обговорити з партнерами комплекс питань взаємодії».

Заступник Глави АПУ також повідомив, що 23 серпня очікується візит до Києва Федерального Канцлера Німеччини Ангели Меркель. Також, в рамках мирної дорожньої карти, на 30 серпня заплановано візит Глави Української держави до Брюсселя для участі у засіданні Ради Європейського Союзу.

president.gov.ua

Перейти до вмісту