Ви тут:

Літні правила догляду за шкірою

Сонячні ванни, свіже повітря і активне проведення часу – прекрасний спосіб привести втомлену за зиму шкіру у гарний вигляд. Проте варто пам’ятати про декілька нескладних правилах, які допоможуть уберегти шкіру від небезпек, які підстерігають нас в розпал спекотного сезону, пише foka.

Влітку варто вибирати максимально зволожуючі засоби з догляду за шкірою і не забувати наносити їх перед кожним виходом з дому

Під впливом ультрафіолету шкіра часто пересихає і починає лущитися. Не варто піддаватися оманливому враженню «жирності шкіри» – так часто відбувається, коли ми бачимо, що шкіра на обличчі лисніє під сонцем. Дуже часто підвищена жирність шкіри говорить про зворотне: їй не вистачає вологи. Тому влітку варто вибирати максимально зволожуючі засоби з догляду за шкірою.

Користуйтеся сонцезахисним кремом

Навіть якщо ви мрієте про шоколадну засмагу і ніколи не згораєте, потрібно подбати про те, щоб вашій шкірі не дісталося занадто багато ультрафіолетових променів. Під їх впливом шкіра швидше старіє, втрачаючи корисний для тонусу і пружності колаген. Для того, щоб цього уникнути, дуже важливо підібрати правильний сонцезахисний крем з фактором захисту, що підходить саме вам.

Протестуйте кілька варіантів: крем не повинен викликати подразнення, або навіть мінімальних неприємних відчуттів. А якщо ви – володарка чутливої ​​шкіри, віддавайте перевагу захисту з фактором не вище 20. В цьому випадку доведеться трохи скоротити перебування на спекотному сонці, зате ви подаруєте своїй шкірі шанс як можна довше залишатися пружною і гладенькою.

Уникайте потрапляння парфумів на шкіру

Деякі складові парфумерних композицій містять в собі непомітну небезпека: при контакті з ультрафіолетом вони можуть залишати плями на шкірі, які будуть засмучувати вас до тих пір, поки засмага не змиється. Тому постарайтеся уникнути попадання парфуму на шкіру – краще нанесіть його на одяг перед виходом на відкрите сонце.

Вибирайте правильний епілятор

Багато епіляторів подразнюють шкіру під час видалення волосся, а для запалених ділянок шкіри сонце – один з головних ворогів. Тому дуже важливо підібрати епілятор, який дбайливо видаляє волосся, не подразнюючи шкіру і не завдаючи болю.

Не захоплюйтеся пудрою

У літній час дуже хочеться пудритися часто, адже через спеку лице починає неприємно блищати. Але надмірне нанесення пудри на шкіру в літній період загрожує тим, що пори залишаються постійно забитими, шкіра не дихає, а проблема жирного блиску стає ще більш актуальною. Ідеальний вихід – користуватися освіжаючими тоніками і термальною водою. Якщо в середині дня вам захотілося освіжити обличчя і прибрати жирний блиск – скористайтеся легким тоніком (при цьому уникайте тоніків на основі спирту, вони сушать шкіру), а потім нанесіть прозору пудру. Пори не будуть забиватися, а ви відчуєте довгоочікувану свіжість.

Мінімально використовуйте декоративну косметику

Ніжний загар і злегка вигоріле волосся – найкраща природне прикраса у літній період. У спекотний час постарайтеся не захоплюватися декоративною косметикою: дайте своїй шкірі відпочити від хімічних речовин і повністю насититися свіжим літнім повітрям.

Слідкуйте за харчуванням

У літні місяці шкіра особливо чуйно реагує на те, як ви харчуєтеся. Тому віддавайте перевагу свіжим фруктам і овочам, щоб подарувати шкірі максимум вітамінів – тим більше, що взимку це зробити набагато важче.

Радійте літу

Пам’ятайте, що жоден доглядає крем не зробить вас такою сяючою і прекрасною, як гарний настрій і чудове самопочуття. Насолоджуйтесь теплими днями і намагайтеся ввібрати кожен сонячний промінчик, щоб літо зігрівало вас весь прийдешній рік.

Перейти до вмісту