Ви тут:

Лісівник з Полтавщини отримав почесне звання Заслужений Природоохоронець України

Указом Президента України № 676/2014 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України» почесне звання “ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРИРОДООХОРОНЕЦЬ УКРАЇНИ” присвоєно Носу Леоніду Петровичу, лісничому Гоголівського лісництва державного підприємства “Миргородське лісове господарство”.

Леонід Нос вмілий та ефективний керівник, під управлінням якого лісництво стало зразковим серед лісогосподарських колективів підриємства. Під його безпосереднім керівництвом успішно виконуються завдання Державної цільової програми «Ліси України до 2015 року». Лісництвом досягнуто найвищих показників по садінню нових лісових насаджень на землях запасу сільських  та селищних рад. Лише за останні три роки до складу державного лісового фонду лісництва передано невгідь загальною площею 94 га. За цей час створено 233 га лісових культур, в тому числі нових лісів – 144 га, що складає 62% від загального обсягу садіння лісу. В лісокультурне виробництво постійно впроваджується передовий досвід, нова техніка та технології.

Під безпосереднім керівництвом Леоніда Петровича для вирщування садивного матеріалу розширено площі базисного розсадника, в якому вирощується близько 2,7 млн. штук сіянців. Розширено асортимент декоративного посадкового матеріалу з 35 до 45 порід живців та саджанців, при цьому обсяги вирощування складають 35 тисяч штук живців та саджанців в рік.

Значну увагу лісівник приділяє заходам спрямованим на виконання протипожежних і лісозахисних робіт, завдяки чому протягом останнім чотирьох років у держлісфонді не зафіксовано жодного загорання..

Професійна майстерність Леоніда Носа неодноразово відзначалася державними та галузевими відзнаками. 

Перейти до вмісту