Ви тут:

“Гуманітарна допомога” РФ – це танки, системи залпового вогню та зброя, якою знищують українців, – Турчинов

Під прикриттям гуманітарної допомоги Російська Федерація хоче зробити коридор, зафіксувавши його, щоб поставляти терористам танки, системи залпового вогню і зброю, якою знищують українців

Про це заявив голова Верховної Ради Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання журналістів під час спільної прес-конференції спікерів парламентів країн NB-8 в Литві в понеділок, передає з посиланням на прес-службу ВР.

За словами Турчинова, представники Росії, спекулюючи навіть на гуманітарній допомозі, вдаються до провокацій. Він пояснив, що російський гуманітарний конвой – “більш “фейковий” формат, основна частина якого складається з води і солі”. “На Сході немає проблеми з водою, і саме в Донецькій області, в Артемівську добувають найбільшу кількість солі у Європі”, – сказав він.

Керівник парламенту зазначив, що формат “гуманітарної допомоги”, яку пропонує Росія, не враховує проблеми Сходу, а створюється суто для поставки зброї бойовикам. “Ось формат їхньої гуманітарної допомоги. Це допомога смерті”, – підсумував він, додавши, що цим “фіговим листком” Росія не зможе прикрити свою агресію.

 

Перейти до вмісту