Чим корисний кавун
У сезон кавунів потрібно наїдатись на зиму вперед.
Про користь кавуна пише Країна здоров’я.
Для тих, хто постійно сидить на дієтах, кавун – спасіння. Він не містить багато калорій, але зате має у собі безліч корисних речовин таких як вітаміни B1 і B2, С, каротин, пантотинова і фосфорна кислоти, калій і магній. Що особливо цікаво, кавун не протипоказаний людям з цукровим діабетом.
Кавун рекомендують при гіпертонії, хворобах печінки і жовчного міхура, закрепах і ангіні. Також кавун має сечогінну дію тому лікарі радять його вживати при урологічних захворюваннях (цистит, нефрит, пієлонефрит). Його м’якоть містить так необхідний організму калій, який при прийомі різноманітних сечогінних безповоротно вимивається з організму. Кавун промиває нирки і сечовивідні шляхи, сприяючи загальному очищенню організму.
Також кавуновий сік корисний при набряках та серцево-судинних захворюваннях, оскількививодить з організму зайву рідину.
При досить тривалому вживанні, стабілізується перистальтика кишечника і стає можливим лікування, навіть хронічних гастритів. Крім цього він здатний виводити з організму отруйні речовини та продукти інтоксикації, тобто отруєння.
Кавунову м’якоть і сік використовують в косметичних цілях. Маска, накладена на обличчя на 10 – 15 хвилин сприяє омолодженню, нормалізує колір і підтримує шкіру в тонусі.