Ви тут:

8 найкультурніших міст України (ФОТО)

Відпочинок – це завжди добре, а культурний відпочинок – це ще краще. Нещодавно журнал «Фокус» вперше опублікував рейтинг найбільш культурних міст України. Примітно те, що більшість провідних позицій в ньому зайняли обласні центри західної України, пише foka.com.ua.

Ознайомтеся з найкультурнішими містами і неодмінно згадаєте про них, коли захочете цікаво провести час на вихідних.

1. Івано-Франківськ

 

Івано-Франківськ знаменитий своїми великими соборами, найвідоміші з яких Воскресенський собор, Єзуїтський костел і Колегіатський костел Непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії. А також знаменита Ратуша, яка знаходиться просто в серці міста. На кожному кроці тут можна побачити різні пам’ятники і старовинні будівлі з цікавою архітектурою. Не обділене місто і музеями: варто неодмінно відвідати Художній, Літературний і Краєзнавчий, які допоможуть вам дізнатися багато нового як про мистецтво, так і про історію.

 

2. Львів

 

Чудовий Львів – це один з найважливіших культурних центрів України. Його історичний центр внесений до списку культурної спадщини ЮНЕСКО, а кількість пам’ятників у ньому досягає 5000. Унікальні будівлі та собори, навіть повітря міста роблять Львів якимось особливим. Музеї і театри радують культурними програмами, а розкішні фестивалі кожен день у Львові перетворюють на свято. А в перервах між культурними заходами можна випити чашку ароматної кави в одній з тутешніх кав’ярень.

 

3. Ужгород

 

Ужгород – це місто з багатою і багатоликою культурною історією, яка залишила після себе безліч пам’ятників, палаців і церков, які досі радують око туристів і місцевих городян. Варто виділити Музей народної архітектури та побуту, який відкриє вам очі на багато небачених дотепер речей; Зоологічний музей, який порадує любителів фауни. А приємні люди і затишні заклади для релаксу зроблять ваш культурний відпочинок незабутнім.

 

4. Тернопіль

 

Ще один культурний представник західній частини країни. Тут теж багато розкішних замків і історично значущих пам’яток, які варто побачити на власні очі. Примітний і місцевий аналог Єлисейських полів, які, може, і поступаються оригіналу, але все одно, дуже навіть нічого. Є тут і досить миле штучне озеро, по якому можна покататися на невеликому кораблику. Ну і, звичайно, потрібно звернути увагу на старовинні церкви і незвичайну архітектуру міста.

 

5. Чернівці

 

Чернівці знамениті своїми площами: Турецька площа, Центральна площа, площа філармонії і так далі за списком. Як і в інших західних центрах, тут дивовижні будівлі та архітектура в цілому, що вражають туристів. Знаменитий тутешній Обласний краєзнавчий музей, Музей народної архітектури та побуту, а також меморіальні музеї таких значущих особистостей, як Ольга Кобилянська і Юрій Федькович.

 

6. Харків

 

Харків вважається містом освіти та студентів, адже тут величезна кількість різних навчальних закладів. Це місто – перша столиця України. Обов’язково відвідайте Площу Свободи, Парк Горького, Сад Шевченка і т.д. Дітям сподобається дитяча залізниця, дельфінарій і зоопарк, ну а любителям полоскотати собі нерви — прямий шлях на місцеву канатну дорогу.

 

7. Одеса

 

Не дарма одним з найбільш культурних міст України є Одеса. Ця перлина біля моря пов’язана з безліччю гучних імен в сфері творчості. Багата унікальними будівлями, парками, музеями, театрами, бібліотеками та іншими принадами. Творча спадщина цього міста просто величезна, а тому жителі роблять все, щоб йти вперед, зберігаючи при цьому коріння минулого.

 

8. Київ

 

Ну і як же ж без столиці України? Ми часто не помічаємо всієї краси міста, в якому живемо, а між тим кожна вуличка Києва дихає культурою. У центрі безліч музеїв, соборів, будівель чудового планування, пам’ятників, музеїв і виставок. У Києві знайти подію до душі зможе абсолютно кожен, починаючи від любителя української народної творчості і закінчуючи часом трохи дивним сучасним мистецтвом.

Перейти до вмісту