Ви тут:

50 полтавців пройшли найдовшим екскурсійним маршрутом Полтави

001

На вихідних пройшла дванадцята тематична пішохідна екскурсія для полтавців від туристичного проекту «Таємнича Полтава».

Тематика  -архітектура. 50 полтавців зібралися, щоб дізнатися більше про архітектурні особливості рідного міста.

Тематична екскурсія «Архітектурна Полтава» тривала понад три години і стала однією із найдовших екскурсій проекту «Таємнича Полтава». Екскурсію проводив архітектор Артур Ароян.

Учасники дізналися декілька цікавих фактів про Полтавську фортецю часів Полтавської битви та Полтавські підземелля. Ця тема хоча і пов’язана із архітектурою міста, але заслуговує особливої уваги, тому восени їй буде присвячено окрему тематичну екскурсію.

Також мова йшла про архітектурні особливості діючих та знищених релігійних споруд міста. Наприклад, лютеранська кірха, яка стояла в центрі міста ще дев’яносто років тому – єдина споруда Полтави виконана в псевдоготичному стилі.  Дізнатися більше про цю та інші діючі та зруйновані унікальні релігійні споруди нашого міста можна буде вже у вересні  на тематичній екскурсії «Релігійна Полтава» від туристичного проекту «Таємнича Полтава». В кінці серпня буде встановлено дату та відкрито реєстрацію на сайті організаторів – http://ingreen.in.ua/tours/topoltava/1114

Ольга Влох, керівник проекту «Таємнича Полтава» задоволена результатами організованих екскурсій:

– Дуже приємно, що все більше полтавців проводять своє дозвілля з користю та дізнаються щось нове про історію нашого рідного міста. В рамках проекту «Таємнича Полтава» ми готуємо нові тематичні екскурсії та будемо повторювати вже проведені, щоб усі бажаючі змогли на них потрапити. Приємно, що на наші екскурсії деякі учасники приходять цілими родинами із дітками, деякі учасники приходять регулярно Дуже дякуємо учасникам за ентузіазм та ідеї нових тематичних екскурсій  і дякуємо нашим екскурсоводам за любов до рідного міста та своєї справи.

Довідково: 21 вересня 2013 року стартував унікальний екскурсійний проект «Таємнича Полтава». Організатор – туристичний клуб InGreen. Проект передбачає проведення тематичних екскурсій містом та спільні походи у музеї. Екскурсії проходять кожного місяця. Проект не є ні комерційним, ні благодійним. Він об’єднує однодумців, щоб спільно дізнаватися щось нове про історію міста.

004

002

003

Перейти до вмісту