Ви тут:

10 найкрасивіших місць планети (ФОТО )

Наша планета має по істині дивовижні та красиві місця: деякі створені природою, деякі людиною. Їх безліч, але наведені нижче пам’ятки перші у списку – вони неймовірно красиві і мають свою неповторну історію, пише meteoprog.ua.

Піраміди, Єгипет

Єгиптяни почали будівництво після 2700 р. до н.е. і вони були побудовані як гробниці для фараонів. Всього в Єгипті було виявлено 118 пірамід (на листопад 2008 року). При згадці єгипетських пірамід, як правило, мають на увазі Великі Піраміди, розташовані в Гізі, неподалік від Каїра. Але вони не є єдиними пірамідами в Єгипті. Багато інших пірамід набагато гірше збереглися і зараз нагадують пагорби або купи каміння, тому на них менш звертають увагу вчені і туристи.

Канадські Скелясті гори, Канада

Це красиві гірські ландшафти, озера, каньйони, водоспади, льодовики, вершини, вапнякові печери. Входять до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Мачу-Пікчу, Перу

Його іноді називають «втраченим містом інків». Це місто було створене як священний гірський притулок великим правителем інків Пачакутеком за сторіччя до завоювання його імперії, тобто приблизно у 1440 році, і функціонував до 1532 року, коли іспанці вторглися на територію імперії інків. У 1532 році всі його мешканці таємничо зникли.

Місто розташоване на вершині гірського хребта на висоті 2057 метрів над долиною річки Урубамби на території сучасного Перу.

Своїми скромними розмірам Мач-Пікчу не може претендувати на роль великого міста – в ньому не більше 200 споруд. В основному це храми, резиденції, склади і інші приміщення для суспільних потреб. Переважно вони складені з добре обробленого каменю, щільно підігнаних один до одного плит. Вважають, що в ньому і навколо нього проживало до 1200 чоловік, які поклонялися там богові Сонця Інті та обробляли сільськогосподарські культури на терасах.

Петра, Йорданія

Входить у всесвітню спадщину ЮНЕСКО. Був столицею Едома або Ідумеї, пізніше столиця Набатейського царства, головне місто синів Ісава. Місто розташоване на території сучасної Йорданії, на висоті більше 900 метрів над рівнем моря і 660 метрів над навколишньою місцевістю, долиною Арави, у вузькому каньйоні Сик.

Тадж-Махал, Індія

Тадж-Махал в Індії є одним з чудес світу і одним з найкрасивіших мавзолеїв. Тадж-Махал являє собою п’ятибанну споруду заввишки 74 метрів на платформі, з 4 мінаретами по кутах (вони злегка нахилені в бік від усипальниці для того, щоб у випадку руйнування не пошкодити її), до якого примикає сад з фонтанами і басейном.

Стіни викладені з полірованого напівпрозорого мармуру (привозили на будівництво за 300 км) з інкрустацією з самоцвітів. Були використані бірюза, агат, малахіт, сердолік … Мармур має таку особливість, що при яскравому денному світлі він виглядає білим, на зорі він виглядає рожевим, а в місячну ніч сріблястим.

На будівництво комплексу було запрошено більше 20 000 майстрів з усіх кінців імперії, а також майстри Середньої Азії, Персії та Близького Сходу. На іншому березі річки повинна була розташовуватися будівля-близнюк з чорного мармуру, але вона не була добудована. З’єднувати ці дві будівлі повинен був міст з сірого мармуру.

Кейптаун, Південна Африка

Його влучно називають «рай на землі», це прекрасне місто на краю африканського континенту, оточений величезними горами, змушує людину відчувати себе маленькою піщинкою серед прекрасного.

The Grand Canyon, United States ГрандКаньйон, США

Один з найглибших каньйонів у світі. Знаходиться в Колорадо, штат Арізона. Його довжина 446 км, ширина коливається від 6 до 29км – це на рівні плато, а на рівні дна – менше кілометра Глибина – до 1600 метрів.

Водоспади Ігуасу, Аргентина

Комплекс має ширину 2,7 км і включає в себе приблизно 270 окремих водоспадів. Висота падіння води досягає 82 метрів, але на більшості водоспадів трохи більше 60 метрів. Найбільший водоспад – Garganta del Diablo («Горло Диявола») – U -подібний обрив шириною 150 і довжиною 700 метрів. Цей водоспад позначає межу між Бразилією і Аргентиною.

Велика китайська стіна, Китай

Звичайно грандіозне творіння протяжністю 6350 км. Будуватися почалася у 5 столітті до н.е. Ця стіна була спочатку побудована з каменю, трави, землі та дерева, а цеглу були використані після того, як почалося виробництво. Вважається, що близько 2-3 мільйонів китайців померли в «рамках цього проекту».

Великий Бар’єрний риф. Австралія

Одне з природних чудес світу, Великий Бар’єрний риф біля східного узбережжя Австралії. Це найбільший у світі кораловий риф.

Він включає в себе 2500 рифів – від самих невеликих, площею менше гектара, до великих, що займають 100 кв.км. Його загальна площа – 348 698 кв.км., більше ніж площа Великобританії.

Перейти до вмісту