Ви тут:

Як у Полтаві святкуватимуть день Горбанівської ікони Божої Матері

 

З благословення Високопреосвященнішого Филипа Митрополита Полтавського і Миргородського 13 липня  пройде спільна молитвав день святкування на честь Горбанівської ікони Божої Матері – Заступниці і Похвали землі нашої Полтавської. Урочисті богослужіння відбудуться в Полтавському Свято-Макаріївському кафедральному соборі.

Про це повідомив керуючий Полтавською єпархією Української православної церкви, митрополит Полтавський і Миргородський Филип сьогодні  під час прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини».

За його словами 13 липня о 7-30 розпочнеться Молебень із освяченням води, о 9-00 – Божественна Літургія Архієрейським чином та Хресний хід довкола собору, 11-00  Переїзд до кінцевої зупинки транспорту «Розсошенці», 11-30 – Хресний хід до джерела Божої Матері, 12-00 – Біля святого джерела відбудеться молебень із читанням акафісту та освячення води.

Филип розповів, що на Полтавщині віднайшли  чудотворну Горбанівську ікону кінця 18 століття. 

«Цю ікону знайшли в Горбанівці, де забило джерело. Потім протягом століть навколо неї відбувалося багато надзвичайних подій, в які православна церква  називає чудесами. Це всі події, які виходять за рамки законів природи. Зараз вона знаходиться Свято-Макарівському кафедральному соборі», – сказав Филип.

Нагадаємо, Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір запрошує усіх у неділю, 13 липня у с .Горбанівку на богослужіння.

Детальніше дивіться в відео:

Перейти до вмісту