Ви тут:

У Полтаві пройшли святкування на честь Горбанівської ікони Божої Матері (ФОТО)

Сьогодні виповнилося 228 років з дня набуття чудотворного образу Горбанівської ікони Божої Матері . За ці роки безліч людей виливали Пресвятій Богородиці перед Її іконою свої біди і печалі, сльози прикрості і сльози радості . Час іде, покоління змінюють один одного, однак Матір Божа продовжує подавати Свою допомогу і Свої милості віруючим полтавчцям, бо Вона «… Молитвениця старанна про граді нашому і землі нашея Похвала і Покров »(з кондака Горбанівської іконі). Про це повідомили у прес-службі Полтавської єпархії УПЦ.

День набуття ікони Божої Матері названої Горбанівської традиційно з особливою урочистістю святкується в Полтавській єпархії. Безліч прочан приїжджають в цей день у Свято-Макарівський кафедральний собор Полтави, де знаходитися Чудотворний образ Богородиці, щоб поклонитися святині і молитовно випросити допомоги та покриву Пресвятої Богородиці – Заступниці і Похвали землі нашої Полтавської.

Напередодні святкування, урочисте всенічне бдіння у кафедральному соборі очолив, на запрошення Високопреосвященнішого Митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, Преосвященеейшій єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет.

У сам день свята Високопреосвященнішого Митрополита Полтавського і Миргородського Филипа зустрічали хлібом-сіллю та квітами.

У цей день Високопреосвященніший Митрополит Полтавський і Миргородський Филип у співслужінні Преосвященного єпископа Новокаховського і Генічеського Філарета звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі Полтави.

Преосвященним Владикам співслужили понад 50 священиків. Кафедральний собор був переповнений людьми, що молилися, прибулими з усіх кінців Полтавщини та сусідніх областей України.

Проповідь після Євангелія виголосив протоієрей Микола Довганич.

Після закінчення Літургії в Макарівському кафедральному соборі перед чудотворним образом Богоматері звершили молебень з освяченням води.

Біля храму всім присутнім запропонували святкову трапезу, приготовлену віруючими до свята на честь Горбанівської ікони Божої Матері.

Перейти до вмісту