Ви тут:

США запровадили нові санкції проти Росії

Сполучені Штати запроваджують нові санкції проти Росії. За повідомленням Міністерства фінансів США, санкції стосуватимуться кількох провідних російських банків і енергетичних компаній, передає Радіо Свобода.

“Поки у Брюсселі радяться, якими стануть нові санкції проти Росії, США завдали прицільного удару по російському фінансовому та енергетичному сектору. Під санції Вашингтона потрапили “Газпромбанк” та “Роснєфть”, а також низка підприємств оборонного сектора, зокрема, концерн “Калашніков”, – йдеться у повідомленні. 

За кілька хвилин цю інформацію підтвердив опозиційний російський політик Борис Нємцов у себе на “Фейсбук”.

“Вперше після початку війни на Сході України введені санкції проти найбільших, наближених до Путіна компаній-Роснефть (Сечин), Газпромбанк (Ковальчук, Міллер), ВЕБ (Дмитрієв), Новатек (Тимченко). Це вам не банк Росія. Це серйозно. 

Удар завдано по Газпрому, який проводить розрахунки через Газпромбанк і найбільшої нафтової компанії країни Роснефти. ВЕБ-це всі інфраструктурні проекти Кремля-від Олімпіади і ЧС-2018, до швидкісних магістралей Москва-Казань і Москва-Петербург. 

Введені санкції можуть призвести до дестабілізації банківської системи країни, скорочення золото-валютних резервів і девальвації рубля. 

Воно нам треба? Луганськ та Донецьк Путін брати не буде, Україна свій європейський вибір зробила і з нього не зверне. Люди продовжують гинути … 

Путіну потрібен хаос в сусідній Україні, щоб помститися за Майдан і європейський вибір. А отримає кризу і хаос в Росії”, – спрогнозував він. 

Президен США Барак Обама про посилення санкцій щодо Росії через агресію в Україні оголосив у прямому ефірі. 

за матеріалами Радіо Свобода, Espreso.TV

Перейти до вмісту