Ви тут:

Спецпризначенці батальйону «Полтава» рушають в АТО

Сьогодні черговий батальйон міліціонерів області вирушить на схід країни, де проводитиме антитерористичну діяльність. Вже о 19:00 бійцям персонально видадуть нову форму, зброю, засоби захисту й аптечки та урочисто проведуть в дорогу.

«Ми забезпечені повністю екіпіровкою. Зокрема – каски,бронежилети, автоматична зброя, пістолети, снайперські гвинтівки та кулемети. Настрій бійців позитивний, адже всі прийшли за власним бажанням», – розповів командир батальйону спеціального призначення «Полтава» Олександр,

Батальйон створений два місяці тому, а тренуються хлопці десь півтора місяці. Військову строкову службу проходили не всі. Вік добровольців – від 18 до 45 років.

За словами командира, вони вивчали тактику ведення бою в лісовій місцевості, в місті,  звільнення приміщень від терористів та проведення антитерористичних заходів. Відповідні навички вони продемонстрували на полігоні перед від’їздом. Їхню підготовку керівництво оцінило як задовільну.

 «Це мої хлопці, за яких я переживаю і молюся. Хочу, щоб вони повернулися на рідну Полтавщину у тому ж складі, у якому ми їх проводжаємо. Це дійсно добровольці. Ці люди чітко підготовлені», – сказав начальник УМВС України в Полтавській області Іван Корсун.

Завдання полтавських бійців залежить від обставин. Що конкретно їх чекає поки не знають. Хлопцям радять бути обережними і чітко виконувати накази, адже будь-яка самодіяльність може коштувати їм життя.

DSC_0006 

DSC_0008

DSC_0014 DSC_0020 DSC_0056 DSC_0063 DSC_0067 DSC_0089 DSC_0098 DSC_0105 DSC_0106 DSC_0111 DSC_0115 DSC_0118

Перейти до вмісту