Ви тут:
Освіта Суспільство 

Скільки коштує вища освіта на Полтавщині

Наразі у всіх вишах Полтавської області активно проходить вступна кампанія. Абітурієнти Полтавщини обирають собі напрямок майбутньої професії. Не останню роль у цьому виборі відіграє й вартість навчання. Цьогоріч середня вартість навчання у вишах області становить близько 8 тис. грн.

Як розповіли «Новинам Полтавщини», до  Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, станом на сьогодні надійшло 2 472 заяви на зарахування. За словами відповідального секретаря приймальної комісії педуніверситету Сергія Новописьменного, найактивніше абітурієнти подають заяви на напрям «Психологія», «Початкова освіта», «Історія», «Філологія», «Дошкільна освіта». Вартість навчання коливається від 7 332 грн («Хімія», «Фізика») до 8 328 грн («Психологія», «Іноземна мова»).

До Полтавської державної аграрної академії станом на вчора абітурієнти подали 1 571 заяву на вступ. Найбільше – на спеціальності, пов’язані з економікою та фінансами. Також у виші популярні спеціальності «Ветеринарна медицина», «Агрономія». Найдешевший факультет в аграрній академії – «Екологія навколишнього середовища» – 6 500 грн. Інші спеціальності коштують по 7 500 грн за рік навчання.

У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка станом на сьогоднішній ранок від абітурієнтів прийняли 3 600 заяв. Найбільше охочих навчатися тут на фінансовому, будівельному факультетах і факультеті  нафти, газу та природокористування. За словами відповідального секретаря приймальної комісії Людмили Давиденко,  виш має в області найбільшу кількість місць державного замовлення – 500. При цьому вартість навчання у техуніверситеті коливається від 6 500 тис. грн до 22 000 грн. на рік.

Перейти до вмісту