Ви тут:

Порошенко: проти сил АТО діють офіцери Росії і застосовується нова зброя

Президент України Петро Порошенко в понеділок на засіданні із силовиками повідомив, що проти українських бійців на сході України діють російські офіцери та застосовується російська зброя.

«За останні три дні проти Збройних сил України було застосовано нову російську систему залпового вогню», – сказав Порошенко, додавши, що підтверджуються дані про те, що участь у бойових діях проти України беруть кадрові російські офіцери. Повідомляє Радіо Свобода

Президент поставив перед гендиректором концерну «Укроборонпром» завдання вже за тиждень покращити забезпечення зброєю військових у зоні АТО. Він відзначив необхідність деяких змін у тактиці, які б дозволили звузити зону проведення антитерористичної операції, посилити захист кордонів та зробити все для того, щоб забезпечити захист мирного населення.

Також Порошенко повідомив, що планується проведення засідання Ради національної безпеки та оборони України. Він звернув увагу начальника Генерального штабу та міністра внутрішніх справ на те, що населені пункти, які звільняються від бойовиків, мають негайно отримувати цивільну владу, яка здатна піклуватись про населення, відновлювати інфраструктуру, налагоджувати мирне життя, забезпечувати соціальні виплати. Президент наголосив на відповідальності військових за відновлення мирного життя у звільнених містах. 

Перейти до вмісту