Ви тут:
Конференції Суспільство 

Половина сімей Полтавщини отримуватиме пільги, субсидії та компенсації на ЖКП

50% сімей, які проживають в Полтавській області отримають право на  пільги, субсидії та компенсації  при оплаті житлово-комунальних послуг .Із них   – 30% сімей отримувати компенсацію.

Про це повідомила під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” директор департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко.

«Ми провели певні розрахунки, промоніторили доходи кожної сім’ї. ми очікуємо, що 30% сімей, які мешкають в області отримають компенсацію. Десь 50% сімей будуть охоплені державними соцгарантіями  при оплаті ЖКП. Десь 300 тис сімей будуть мати право», – сказала Корнієнко.

 На сьогодні в області  пільги на ЖКП отримують 199 тис. чоловік.  Субсидіями користуються  48 тис. сімей, що становить 8% від кількості сімей, які мешкають в області. Всього в області проживає 605 тис. сімей.

Нагадаємо, з з 1 липня 2014 року найменш захищених верств населення при оплаті за житлово-комунальні послуги в умовах підвищення цін і тарифів надаватимуть державну соціальну допомогу у вигляді пільг та житлових субсидій на оплату послуг та – компенсації додаткових витрат на оплату газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води.

Детальніше дивіться у ВІДЕО.

Перейти до вмісту