Ви тут:

Людмила Корнієнко: Ми фактично дотували незайнятість населення

Директор департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко вважає, що виплата соціальної допомоги жінці при народженні дитини – це було фактично дотування з державного бюджету незайнятості населення.

Про це вона сказала під час сьогоднішньої прес-конференції в «Новинах Полтавщини», яку присвятили питанням державної соціальної допомоги при народженні дитини.

Зокрема, Людмила Корнієнко наголосила: «Тепер (після 1 липня 2014 року) допомога при народженні дитини не залежить від кількості дітей у сім’ї. Вона становитиме 41 тис. 280 грн. Тобто: одноразова виплата 10 тис. 320 грн. та 36 місяців по 860 грн.».

Також директор департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА додала, що нарахувань – 130 грн. – для матері по догляду за дитиною до 3-річного віку (яка народилася з 30 серпня) не буде. Законодавством передбачена лише допомога при народженні дитини.

У той же час виплата допомоги при народженні дитини до 1 липня продовжується в старому розмірі. Також особам, яким призначена допомога при народженні першої дитини (народженої до 30.06.2014), що виплачується 24 місяці, на наступні 12 місяців допомога до досягнення дитиною трирічного віку у розмірі 130 грн. ще призначається.

Крім того, за словами Людмили Корнієнко, період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, як і раніше, зараховується до трудового стажу.

Також в області активно працюють над виявленням сімей, які мають право на компенсації. За словами Людмили Корнієнко, 90% одержувачів компенсацій – сім’ї з дітьми.

Перейти до вмісту