Ви тут:

Є ознаки, що літак на Донеччині збили сепаратисти – ОБСЄ

Є явні ознаки того, що «Боїнг-777» у Донецькій області збила ракета, запущена з території, контрольованої бойовиками. Про це йдеться у заяві голови Парламентської асамблеї ОБСЄ Іллки Канерви, розміщеній на сайті організації.

«Вже є явні ознаки того, що ракета, запущена з районів, які контролюють бойовики. Саме вона і могла стати причиною катастрофи. У такому випадку не буде ніяких сумнівів, що відповідальні за незаконні поставки зброї до України і ті, хто прямо чи опосередковано кидає виклик український владі щодо територіальної цілісності країни, несуть головну відповідальність», – йдеться у заяві голови Парламентської асамблеї ОБСЄ. Повідомляє Радіо Свобода

Рада Безпеки ООН закликає до «повного, змістовного і незалежного міжнародного розслідування» причин падіння малайзійського літака у Донецькій області.

Як заявив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко, сепаратисти оточили місце падіння «Боїнгу-777» і відбирають у рятувальників всі речові докази, знайдені на місці катастрофи.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур.  За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебувало 298 чоловік, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

Перейти до вмісту