Ви тут:

ДАІ хоче ввести штрафні бали водіям-правопорушникам

ДАІ пропонуватиме низку змін до правил дорожнього руху і готова  обговорити їх із громадськістю.

Про це заявив у понеділок на прес-конференції перший заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник, повідомляє Укрінформ.

«24 липня на Форумі з безпеки руху ми запропонуємо громадськості обговорити усі зміни.», – зазначив Будник.

Зокрема, за його словами, ДАІ наполягатиме на запроваджені системи нарахування водіям штрафних балів за порушення, хоча парламент свого часу відмовився її розглядати. «У нас можна 10 разів порушити правила, і справа обмежиться лише штрафом. Ми пропонуємо запровадити відповідальність за повторюваність порушення. Скажімо, якщо водій тричі скоїв те саме порушення, то позбавляти його права керування на три місяці, якщо порушень більше, то розглядати питання про позбавлення прав», – додав Будник.

Він зауважив, що окрім того, Державтоінспекція пропонуватиме обов’язкове застосування пішоходами одягу зі світлоповертальними елементами, що дає можливість водіям роздивитися людину на відстані 300-400 метрів. Він навів приклад Естонії, де після запровадження цієї норми кількість загибелі дітей на дорогах зменшилася на 70%.

Будников також поінформував, що на Форумі з безпеки руху будуть розглянуті нормативи зі швидкості руху, права та обов’язки велосипедистів, параметри паркування тощо.

Перейти до вмісту