Ви тут:
здоров’я Медицина Суспільство 

Що таке карта профілактичних щеплень – форма 063/о: роз’яснення НСЗУ

Що таке карта профілактичних щеплень – форма 063/о: роз’яснення НСЗУ

Форма 063/о, або карта профілактичних щеплень — це медичний документ із переліком щеплень, які отримала дитина. Туди вписують дані про вакцинацію, ревакцинацію та туберкулінові проби.

Як повідомили у Національній службі здоров’я, така форма, як правило, необхідна під час приймання дитини в освітній заклад, щоб засвідчити, що вона захищена від основних інфекційних хвороб. Цю форму важливо зберігати, щоб у дорослому віці людина знала, від чого її вакцинували або не вакцинували в дитинстві.

Зверніть увагу: якщо дитина вакцинована відповідно до національного календаря щеплень, то з 7 до 14 років їй не проводять вакцинацію чи ревакцинацію. У цей час дані про щеплення не оновлюються і довідку в школу приносити не потрібно.

Але якщо дитина цього віку переходить до нової школи, то довідка може знадобитися. Аналогічно вона знадобиться, якщо дитині в цей час робили пропущені щеплення.
Із календарем профілактичних щеплень можна ознайомитися за посиланням. Необхідність цих щеплень визначена наказом МОЗ №1 від 2006 року.

Крім того, форму 063/о можна отримати дорослим, які зробили перше щеплення дводозової вакцини проти COVID-19. Для цього треба звернутися до свого сімейного лікаря чи терапевта. Проте згенерувати собі сертифікат і про першу, і про другу дозу самостійно в “Дії”.

Перейти до вмісту