Ви тут:
Спорт Суспільство 

Юнацькі Олімпійські ігри – 2022 перенесли на 4 роки

Після поглибленого обговорення пропозиція президента Сенегалу Maкі Салла про перенесення Юнацьких Олімпійських ігор Дакар-2022 на 2026 рік була підтримана президентом Міжнародного Олімпійського Комітету Томасом Бахом.

Як повідомляє НОК України, відкладення Юнацьких Олімпійських ігор Дакар-2022 дозволяє МОК, Національним олімпійським комітетам та міжнародним федераціям краще спланувати свою діяльність, на яку значно вплинуло перенесення Олімпійських ігор у Токіо 2020, перенесення великих міжнародних спортивних заходів, а також фінансові наслідки глобальної кризи в галузі охорони здоров’я.

Водночас, це дозволить Сенегалу продовжити чудову підготовку до ЮОІ. Два лідери, які високо оцінили прогрес, що було досягнуто на цьому етапі, спільно висловили свою довіру президентові Оргкомітету Дакар-2022 Мамаду Диаген Ндіайе , члену МОК в Сенегалі, а також свою впевненість у великому успіху цих Ігор, що стануть першою олімпійською подією, яку прийматиме Африка.

Читайте також: НОК України визначив кращого спортсмена кінця 2019 року

МОК і Сенегал розуміють, що для молодих спортсменів ця новина стане невтішною. Ця угода є результатом велико-маштабних викликів, з якими зіткнулася спортивна спільнота після перенесення Олімпійських ігор Токіо-2020. З огляду на це, МОК продовжить пропонувати всім міжнародним федераціям та континентальним асоціаціям НОКів повний набір освітніх програм Юнацьких Олімпійських ігор. Це дасть змогу підтримувати цілі дуже важливого і високо оціненого компонента ЮОІ через різноманітні події, які будуть проводитися у період відтепер і до 2026 року, зокрема під час континентальних юнацьких змагань.

Угода була затверджена Виконавчим комітетом МОК і та буде передана на ратифікацію Сесії МОК 17 липня 2020 року.

Перейти до вмісту