Ви тут:
Суспільство Україна 

У ЗСУ спростували інформацію щодо затримання українського військового ФСБешниками

Інформацію про затримання на Чонгарі українського військовослужбовця ФСБешниками спростовує Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ наголошує на неузгодженості в оприлюдненій росіянами інформації про затримання українського військовослужбовця.

“ФСБешні прикордонники та пропагандисти ОРДЛО грають не в одну дудку. Або як невідповідність фактів розкриває фейки. Про це свідчить фейкове відео ФСБешних прикордонників, які ніби то “затримують” українського військовослужбовця, акцентуючи увагу на його алкогольне чи наркотичне сп’яніння. Водночас інтернет-ресурси ОРДЛО вкидають інформацію про те, що сам Євген Добринський, відмінний хлопець, ніколи не вживав спиртного, однак зазнавав насилля з боку своїх командирів. Нібито саме через це він перейшов до противника.”, – повідомляють у командуванні.

Та звертають увагу на постановку відео (опубліковане через кілька днів), режисерами ФСБ не враховані важливі деталі, які свідчать про його недостовірність. Головним убором форми одягу в даному підрозділі визначена панама літня, а не кашкет польовий, який вдягнули військовослужбовцю. Також не враховані час доби та погодні умови, під час яких “зник” військовий, а це близько о пів на п’яту ранку.

У ЗСУ наголосили, що у дописах пропагандистів фейкових республік інформація цілком не відповідає посилам ФСБешних “прикордонників” та дійсності. Участі в бойових діях Євген ще не брав. Вказані імена та прізвища його командирів зовсім не реальні.

“Справжнє прізвище його командира роти починається на “С”, а командира взводу – на “Т” та багато іншого. На жаль, у даній ситуації старший солдат Євген Добринський став маріонеткою в інформаційні війні, яка ведеться російським агресором”, – підкреслили в Командуванні.

Перейти до вмісту