Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Оголосили конкурс розповідей про життя на карантині

До 30 червня триває конкурс розповідей про життя під час епідемії “Карантинні досвіди”.

Охочі можуть надіслати тексти (друковані чи від руки) і розповісти про своє повсякдення в нових умовах. Журі обере переможців/ниць, яких відзначить грошовими преміями. За підсумками конкурсу планують  публікацію.
Організатором виступає Центр міської історії спільно з програмами культурології, соціології та магістерською програмою з історії та культурної спадщини Українського католицького університету.
Уже більше місяця в Україні триває карантин – безпрецедентний досвід для більшості з нас. Ми практикуємо самоізоляцію, дотримуємося дистанцій, усе більше наших щоденних справ перенесено в онлайн: робота і навчання, спілкування з друзями і рідними, покупки і перегляди фільмів, вистав чи концертів.

Заохочуємо поділитися своєю історією і розповісти, як змінилося ваше повсякдення, як вимоги самоізоляції та нові обмеження вплинули на ваше життя. Свої думки пропонуємо організувати навколо таких тем, кожну з яких ми трактуємо максимально широко:

• Простір: моє місто/село/будинок/квартира під час карантину: що є важливим і неважливим, доступним і недоступним; як змінилося відчуття та сприйняття простору?
• Повсякдення: що я роблю так само, а що тепер роблю інакше; чого бракує найбільше, а з втратою чого було найлегше змиритись; які емоції супроводжують мене кожного дня?
• Творчість: що наповнює мій вільний час; які таланти вдалося в собі відкрити; як змінилося сприйняття мистецтва онлайн; як вдається (або ж ні) “співтворити дистанційно”? 

Умови
До участі в конкурсі приймаємо друковані або писані від руки тексти, рекомендованим обсягом 3-10 сторінок.
Можете супроводжувати їх візуальними матеріалами – фото, колажами, малюнками тощо.
До тексту додайте інформацію про Вас – скільки Вам років, звідки Ви походите, де живете, ким працюєте, чи є у Вас діти – усе, що вважаєте за потрібне розповісти про себе.

Терміни
Роботи приймаємо до 30 червня 2020 року.
Результати конкурсу оголосимо до 30 серпня 2020 року на сторінках Центру міської історії і Партнерських організацій. Публічне обґрунтування рішень комісії не передбачено.

Премії
Журі обере переможців/ниць, яких відзначить грошовими преміями:
• перша премія – 5000 гривень
• дві другі премії по 4000 гривень
• три третіх премії по 3000 гривень
Публічне використання
Надсилання роботи на конкурс передбачає згоду на її публічне використання – цитування, розміщення у підсумковій публікації (друкованій і/або онлайн), використання в освітніх, виставкових та дослідницьких проектах Центру та Партнерських організацій. Якщо Ви хочете, щоб Ваша робота або її фрагменти публікувалися анонімно, будь ласка, повідомте про це у листі.

Контакт
Свої роботи надсилайте на електронну скриньку [email protected] у будь-який зручний для вас спосіб – чи приєднаним файлом, чи через файлообмінник.
Ви можете скористатися звичайною поштою і відправити лист на адресу:
Центр міської історії, вул. Богомольця, 6, Львів, 79005
У листі не забудьте вказати оптимальний спосіб для зворотнього зв’язку з Вами.

Контакт для медіа: Наталя Отріщенко, соціологиня, дослідниця Центру міської історії, [email protected], +380636418633

Перейти до вмісту