Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Головні фактори, які уповільнюють метаболізм, – розповіли дієтологи

Головні фактори, які уповільнюють метаболізм, – розповіли дієтологи

Метаболізм — це процес обміну речовин в організмі, від швидкості якого залежить наше самопочуття і стрункість фігури. Лікарі кажуть, що на метаболізм впливає безліч факторів, тому давайте розглянемо головні з них, передає comments.ua

Дефіцит кальцію

Велику кількість кальцію ми отримуємо з молочних продуктів, тому їх потрібно частіше включати в свій раціон. Дефіцит цього хімічного елемента негативно впливає на роботу всього організму, зокрема травної системи. Через нестачу кальцію обмін речовин сповільнюється.

Недолік води

Дуже важливу роль грає правильний водний баланс в організмі, тому людям рекомендують в добу випивати близько 2 літрів рідини. Такий режим допомагає прискорити обмінні процеси і очистити тіло від токсинів та шлаків. А нестача води призводить до обезвожування, в наслідок чого метаболізм сповільнюється, та і самопочуття в цілому погіршується.

Дієти

Будь-які обмеження в їжі погано позначаються на організмі, тому що він починає відчувати стрес і накопичує жири на “чорний день”. А це означає, що метаболізм сповільнюється і калорії спалюються не так активно. Замість жорстких дієт віддайте перевагу правильно збалансованому харчуванню.

Алкоголь

Ні для кого не секрет, що алкогольні напої негативно впливають на весь організм. Після вживання спиртного обмінні процеси сповільнюються на 70%, тому варто подумати, що для вас важливіше – вечірка з друзями або міцне здоров’я.

Низкоуглеводная дієта

Якщо організм отримує мало вуглеводів, тоді порушується метаболізм, так як енергію брати ніде, а значить потрібно включати “режим заощадження”.

Перейти до вмісту