Ви тут:
Суспільство Україна 

Закріплення законом мінімальної швидкості інтернету, 4G та перехід на електронні адміністративні послуги, – Михайло Федоров

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що уряд пропонуватиме закріпити мінімальну швидкість інтернету на рівні закону. Федоров також анонсував, що 27 вересня, будуть презентовані програма «Цифрова держава», а також програма дій Мінцифри.

Як зазначив віцепрем’єр під час Ялтинської європейської стратегії (YES), пише “Інтернет Свобода”, ключова мета міністерства, щоб в найближчі кілька років 100% соціальної інфраструктури та 100% населених пунктів отримали доступ до широкосмугового інтернету.

За словами Федорова, наразі йде робота над тим, щоб запровадити повноцінне 3G та 4G на території всієї країни, тому з надавачами послуг мобільного зв’язку найближчим часом буде розроблена концепція щодо розвитку необхідної інфраструктури. 

«Зараз все це дуже клаптиково – є багато білих чи чорних плям. На форумі в Маріуполі ми презентуємо план – як за рік, або два, зробити так, щоб на кожній ділянці України у нас був класний 3G та 4G. Доки ми не виправимо такі базові речі – не зможемо перейти на наступний рівень. Коли я буду їхати потягом, наприклад, у Запоріжжя, і на всьому шляху буде якісне покриття 4G, тоді можемо говорити про 5G», – сказав він.

Федоров також розповів про плани міністерства щодо електронних адміністративних послуг. 

«Сервіси від держави мають бути непомітними, звичними – людина просто бере свій смартфон, отримує послугу і залишається задоволеною. Ми хочемо вже за найближчі 2-3 роки перевести в онлайн 50 найпопулярніших послуг та зробити так, щоб 50% або більше з нашої цільової аудиторії були на 90% задоволені використанням», – заявив Федоров.

Перейти до вмісту