Ви тут:
Суспільство 

ЄС хоче штрафувати сайти, які не будуть видаляти екстремістський контент протягом години

Європейський союз чітко заявив про свою позицію щодо екстремістських матеріалів в інтернеті.

Як повідомляє ITC.ua, депутати вважають, що такий контент найбільше небезпечний в перший час після публікації.

У зв’язку з цим Європейський парламент проголосував за введення нового правила, яке передбачає видалення відповідних матеріалів протягом години після отримання такого запиту від регулюючих органів. Нова вимога має багато спільного з директивою, опублікованій Європейською комісією минулої весни, проте критики вважають, що це пом’якшена версія.

Компанії, які стоять за сайтами, не зобов’язані постійно моніторити публікуються матеріали, шукати в них незаконну діяльність або встановлювати фільтри для автоматичного блокування такого контенту. Крім цього, вони також не повинні звітувати перед владою, контроль з їхнього боку може знадобитися тільки після повторних порушень. Компанії, які не стануть виконувати вимогу видалити екстремістські матеріали, будуть оштрафовані до 4% від їх річного доходу.

Депутати Європарламенту також зійшлися на тому, щоб повідомляти дрібні сайти і платформи за 12 годин до того, як вони отримають офіційне розпорядження про видалення матеріалів. Далі законопроект надійде на остаточне затвердження Ради міністрів ЄС, але багато хто вважає, що це формальність, і документ, швидше за все, буде прийнятий.

Перейти до вмісту