Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як визначити ідеальну порцію їжі, – розповіли медики

У гіді по здоровому харчуванню, який склав Фонд харчування Великобританії, фахівці розповіли про прості способи, як можна відміряти ідеальну порцію. Але спочатку поговоримо про раціон, який рекомендують автори гіду, повідомляє svidok.online.

На день жінкам потрібно близько двох тисяч калорій, а чоловікам – 2500 калорій. Але все може змінюватися в залежності від обсягів фізичних навантажень, а також набору або скидання ваги. Рекомендовану калорійність раціону потрібно обговорити з лікарем.

Фахівці вважають, що щоденний раціон на третину повинен складатися з фруктів і овочів, на третину з складних вуглеводів. Частину потрібно розділити між білковою їжею і молочними продуктами. Рекомендується п’ять прийомів їжі: сніданок, обід, вечеря і два невеликих перекусу.

Щоб відміряти відповідну порцію крупи, потрібно взяти 75 грамів в сухому вигляді. Або в готовому вигляді стільки, скільки помістилося б в двох складених долонях. Порція спагетті повинна в сухому вигляді поміщатися в горлечко пляшки, об’ємом 0,5 літра.

М’яса і риби за один прийом їжі потрібно з’їдати 120-150 грамів. Тут відміряти без ваг буде досить складно, адже багато залежить від товщини шматка. Можна попросити нарізати м’ясо на порції в магазині.

Солодощі та снеки, якщо ви не можете виключити їх зовсім, рекомендується їсти в строго обмежених кількостях – не більше 20 грамів на день. Така ж кількість горіхів або насіння можуть стати смачним і корисним перекусом.

Перейти до вмісту