Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як колір одягу дитини впливає на її поведінку, – розповіли психологи

Дитячі психологи попереджають, що батьки легковажать тим фактом, що колір одягу впливає не лише на настрій дитини, але й на її розвиток, повідомляє nashamama.com.

Білий колір – всі знають, що для дітей, це одноразовий одяг, тому батьки намагаються уникати такого вибору. Та й правильно, з одного боку, не доведеться регулярно прати і боротися з плямами, а з іншого – у дитини може з’явитися почуття відчуженості або замкнутості. Так що білого одягу повинно бути небагато.

Жовтий – хочеш, щоб у малюка був відмінний апетит, впевненість в собі і піднесений настрій, купи йому що-небудь жовтеньке і побачиш зміни.

Помаранчевий – для “особливо сумних” і сором’язливих дітей, крім того колір прекрасно активізує розумові процеси і фізичну активність.

Червоний – добре вплине на “глибоких меланхоліків”, пасивних і нерішучих дітей. А ось гіперактивним, нервовим, тривожним і з психічними розладами малюкам такий колір не підійде.

Рожевий – відмінний засіб розвинути ніжність і заспокоїти буйну дитину, і не обов’язково тільки дівчинку. Можна купити яку-небудь деталь гардероба лише з невеликою кількістю рожевого або вставкою і для хлопчика.

Бордовий – колір вдумливості, зосередженості і розважливості, підходить “шалапутам”. Постійно його споглядаючи, твоєму чаду буде легше концентруватися.

Салатовий – розворушить будь-якого неактивного малюка, підніме настрій, усунувши всі негативні емоції.

Зелений – зробить з агресивного і запального малюка – доброго і більш дружелюбного.

Синій – колір педантичності, меланхолії і стриманості, це знову ж “ліки” для надмірно буйних і неслухняних дітей.

Блакитний – підходить для урочистих випадків, дарує спокій і радість. В такому одязі малюк одночасно почуватиметься ошатно і щасливо, при цьому гості не викличуть емоційного перенапруження згодом.

Фіолетовий – як кажуть, колір освічених і духовних особистостей, допоможе збалансувати і зміцнити психіку дитини, усуне знервовані і депресивні стани.

Коричневий – нудний і “безликий” колір, для дитячого ока не дуже приємний, зате світлі і теплі його відтінки цілком підійдуть для зайво стриманих і “неконтактних” малюків.

Чорний – ну, цього кольору краще уникати, навіть в малих кількості ще несформована до кінця психіка від чорного “​​в захваті” не буде.

Перейти до вмісту