Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Як боротися з жагою дітей до фастфуду, – розповіли науковці

Думаємо, що кожен з вас деколи грішить та заходить до ресторанів швидкого харчування, аби насолодитися улюбленою картопелькою фрі, гамбургером, курячими крильцями у клярі та колою. Така їжа викликає звикання навіть у дорослою людини, що вже казати про дітей.

Якщо ви не знаєте, як переконати свого норовливого підлітка, аби він перестав труїти себе калорійними продуктами – прислухайтеся до порад вчених, які точно знають, що треба робити, аби ваше чадо відмовилося від фастфуду, повідомляє lux.fm

Психологи з Бутського університету Чикаго знайшли простий спосіб довести своїй дитині, що здорове харчування – це не тільки відварені овочі та позбавлені смаку каші.

Професор Крістофер Дж. Брайан пояснює, що маркетинг нездорової їжі спеціально розроблений для створення позитивних емоційних асоціацій, щоб зв’язати ці продукти харчування з відчуттям щастя і веселощів.

Аби зруйнувати цю ілюзію, науковці пропонують розказати та наочно показати, як маркетологи та реклама управляють нашою свідомістю. Ефективність такого прийому дослідники перевірили на восьмикласниках з Техасу.

Школярів поділили на декілька груп: одним давали наукові матеріали про користь здорового харчування для організму, а іншим – інформацію про те, як маркетингові компанії впливають на людей з метою отримання прибутку.

Для закріплення результату підліткам дали творче завдання – створити рекламу, яка б спростувала помилкові твердження про здорове харчування і фастфуд. Результати були приголомшливі.

Після цього експерименту споживання фастфуду в другій групі школярів знизилося на 31%. При чому хлопчики були під більшим враженням, ніж дівчатка. Для стійкої неприязні до шкідливої їжі психологи радять освіжати в пам’яті інформацію про маркетинг хоча б кожні три місяці.

Дослідники впевнені, що цей простий спосіб впливу можна застосовувати у сфері охорони здоров’я, щоб ефективно боротися з ожирінням. А якщо ви теж зловживаєте калорійними смаколиками – почитайте про маніпуляційні прийомчики маркетологів. Ви будете здивовані.

Перейти до вмісту