Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Сьогодні Всесвітній день вечірки

3 квітня відзначається веселе неофіційне свято – Всесвітній день вечірки або Всесвітній день паті (World Day Party). Також відомий як P-Day. Слово «party», яке сьогодні часто використовується в лексиконі молоді, запозичене з англійської мови, по-російськи означає вечірку, причому будь-якого рівня – від урочистого прийому до молодіжної тусовки в неформальній обстановці, повідомляє ukr.media

Тематика, характер і сценарій заходу залежить від організаторів і учасників. Вечірки популярні в усьому світі, адже на них відпочивають, спілкуються або просто приємно проводять час. Проте, не дивлячись на веселий характер свята, він був створений з серйозними намірами. Справа в тому, що ідея організувати День паті прийшла з фантастичного роману «Політ» американської письменниці Ванни Бонта (Vanna Bonta, 1958-2014): оповідання книги закінчується зворотним відліком до 3 квітня 2000 року, коли у всьому світі повинен пройти масове свято, що об’єднує людство. Цей роман вийшов у світло в 1995 році, а вже 3 квітня 1996 року в США пройшов перший День вечірок, який пройшов під девізом: «Вечірка – це протилежність війни».

З кожним роком свято набирав популярність, і до теперішнього часу набув статусу міжнародного дня, набуваючи все більше прихильників. Адже він не має ніяких політичних або релігійних цілей, а спрямований на те, щоб зробити наше життя веселіше і щасливішим. Причому кожен може взяти активну участь у створенні позитивної реальності, святкуючи цей день.

Адже вечірка (паті) – це свято життя, який об’єднує людей, допомагає їм ближче пізнати один одного, потоваришувати. А зустріч з новими людьми з різних культур допомагає розвивати міжкультурне взаєморозуміння і повага, знизити напруженість у суспільстві та підвищити рівень довіри один до одного. І навіть не обов’язково святкувати День паті широко і масштабно.

Можна просто влаштувати вечірку для сім’ї та друзів, або організувати веселе свято для сусідів і колег. Просто проведіть час весело і невимушено, сказавши добрі слова тим, хто поруч. Нехай навколишня реальність стане світліше і краще. Адже світ починається з кожного з нас і тих, хто поруч з нами. До речі, в ряді країн 3 квітня в честь свята проводяться масові заходи з піснями і танцями, в яких беруть участь всі бажаючі.

Незалежно від масштабу і спрямованості, всі акції дня об’єднані однією метою – радіти кожному дню, вміти любити навколишній світ і поважати право інших людей жити щасливим життям в світі без війни.

Перейти до вмісту