Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Вівсяна піца, вівсянка з шоколадом та лінива вівсянка: як смачно приготувати вівсянку

Ранок може бути добрим, а корисний сніданок з вівсянки – смачним. Достатньо приготувати його за одним з запропонованих рецептів. Отже, сьогодні в меню вівсяна піца, гранола з кокосом, лінива вівсянка в банці з яблуком і корицею, вівсянка з шоколадом за рецептом Джеймі Олівера і морквяно-яблучний торт з вівсянки, повідомляє smachno.ua

Вівсяна піца

Для основи:

Вівсяні пластівці – 80 г;
Яйце – 1 шт .;
Кефір – 130 – 150 мл;
Сіль, перець – за смаком;
Масло – для смаження (можна без масло, якщо у вас антипригарная сковорода)
Для начинки:
Томатний соус – 50 г;
Твердий сир – 70 г;
Зелень – за смаком і бажанням;
Помідор – 1 шт. (за бажанням)

З’єднуємо всі інгредієнти для основи, добре перемішуємо. Виливаємо тісто на гарячу і попередньо змащену невеликою кількістю масла або жиру пательню і смажимо млинець близько 5 хвилин під кришкою, поки тісто «не схопиться».

Змащуємо тісто томатним соусом. Накладаємо на нього тонко порізані скибочки помідора, потім посипаємо порізаною зеленню і потертим сиром. Накриваємо піцу кришкою і смажимо близько 5 хвилин, поки не розплавиться сир.
Даємо 5 хвилин, щоб сир застиг і схопився, потім перекладаємо готову піцу на тарілку, ріжемо на шматочки і подаємо до столу.

Гранола з кокосом

Складові:

Вівсяні пластівці – 4 склянки
Кокосова стружка – 3/4 склянки
Мед – 4 ст.л.
Олія – ​​2 ст.л
Кленовий сироп – 2 ст.л.
Будь-які горіхи або насіння – 1/2 склянки
Родзинки, будь-які сушені ягоди – 1 склянка
Ваніль – 2 ч.л.
Кориця – 1 ч.л.

У мисці змішуємо вівсяні пластівці, кокосові пластівці і горішки або насіння.
У ковшику або маленькій каструлі змішуємо мед, олію, кленовий сироп і корицю. Нагріваємо до тих пір, поки суміш не стане більш рідкою.
Знімаємо з вогню, додаємо ваніль і перемішуємо.

Повністю рецепт приготування домашньої граноли з кокосом читайте тут.

Лінива вівсянка з яблуком і корицею

Складові:

вівсяні пластівці 1/4 склянки
молоко 1/3 склянки
звичайний йогурт 1/4 чашки
кориця 1/2 ч. л.
мед 1 ч. л.
яблучне пюре 1/4 склянки
шматочки свіжого яблука до смаку

Вівсянку, молоко, йогурт, корицю і мед змішуємо в банці. Струшуємо все і перемішуємо. Додаємо яблучне пюре і свіже порізане яблуко. Закриваємо вівсянку кришкою і ставимо в холодильник.

Шоколадна вівсяна каша з бананом за рецептом Джеймі Олівера

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці – 1 склянка;
Молоко – 1 склянка;
Чорний шоколад – 10 г;
Банан – за смаком;
Сіль – дрібка;
Волоські горіхи – за смаком

Морквяно-яблучний торт з вівсянки

Інгредієнти:

Морква – 340 г;
Яблука – 200 г;
Вівсянка – 100 г;
Волоські горіхи – 100 г;
Борошно – 1.50 склянки;
Цукор – 150 г;
Рослинна олія – 230 мл;
Розпушувач – 1.50 ч.л .;
Сода – 1 ч.л.
Яйця – 4 шт .;
Кориця – 1 ч. л.;
Ванілін – 10 г;
Лимон – 0.50 шт .;
Сіль за смаком;
Для крему:
Сир – 400 г;
Вершки 30% – 100 г;
Родзинки – 200 г;
Мед – 150 г
Ванілін – 1 ч. л.

Також поліпшити смак вівсянки можна за допомогою фруктів, горіхів і насіння. Здорові добавки перетворять вівсяну кашу в живильну і збалансовану їжу. повідомляє segodnya.ua Багато з них ви можете змішувати не тільки з вівсянкою, а й з кукурудзяними пластівцями.

Йогурт

Йогурт допомагає збагатити вівсянку білком і кальцієм. Почніть з однієї ложки, а потім додайте ще трохи за смаком.

Молоко

Як і йогурт, нежирне молоко є здоровим доповненням до вівсянки. Якщо у вас непереносимість лактози, використовуйте рисове, соєве або мигдальне молоко.

Фрукти та ягоди

Банани, полуниця, чорниця, малина, ожина, манго, дині, яблука, персики і груші – всі ці смачні і корисні фрукти можна змішати з вівсянкою для додаткової солодкості. Більшість фруктів багаті вітаміном С, клітковиною та іншими необхідними поживними речовинами. Якщо у вас немає свіжих фруктів і ягід під рукою, замініть їх замороженими.

Сухофрукти

Спробуйте додати в кашу родзинки, в’ялену журавлину, сушену чорницю, курагу, чорнослив, фініки або інжир. Ці сухофрукти здоровіші, ніж цукор, тому що вони збагачують вівсянку клітковиною, вітамінами і мінералами.

Цільнозернові

Кіноа, амарант, пророщені зерна пшениці і вівсяні висівки подарують вам додаткову порцію білка, вітамінів і мінералів.

Горіхи і насіння

Мигдаль, волоські горіхи, насіння соняшнику, насіння гарбуза, насіння льону та інші горіхи збагатять вівсяну кашу білком, клітковиною і здоровими жирами. Якщо ви попередньо обсмажите горіхи або насіння на сухій сковороді, це поліпшить їх смак.

Спеції

Кориця, мускатний горіх, ваніль, кардамон, імбир і гвоздика вигідно перетворять смак вівсяної каші без додавання будь-яких калорій або жиру. Приправи також добре поєднуються з фруктами, горіхами, насінням та іншими добавками.