Ви тут:
Суспільство Україна 

Укрзалізниця разом з Нацполіцією перевіряє пункти прийому металобрухту

З метою попередження крадіжок залізничного майна та деталей обладнання залізничники спільно з підрозділами Національної поліції України перевіряють пункти приймання металобрухту, яких лише поруч із залізничними коліями налічується близько 850.

З початку року контролери виявили п’ять порушень, зокрема 27 березня під час санкціонованого обшуку незаконного пункту металобрухту у Кривому Розі знайдено понад 2,6 тонн металобрухту, в тому числі деталі верхньої будови колії. Приймальник даного пункту затриманий, походження залізничних деталей встановлюється, пише Укрзалізниця.

Раніше, у січні-лютому 2019 року, під час перевірки у Кривому Розі на пунктах прийому “ВТОРЧЕРМЕТ” було виявлено порізані кузови вантажних вагонів вагою 700 кг та вживані вагонні люки. У місті Івано-Франківськ під час здачі на пункті прийому “ВТОРЧЕРМЕТ” затримано чоловіка, який намагався здати елементи верхньої будови колії. У м. Сміла на пункті цієї ж компанії також затримано трьох сторонніх осіб, що здавали 65 підкладок та 11 костилів. На Одещині, у смт. Нижні Сірогози, працівники Нацполіції затримали ще двох громадян, що принесли на пункт все того ж “ВТОРЧЕРМЕТ” 53 підкладки та 283 костилі.

Весь минулий рік фахівці залізниці щоквартально проводили аналіз найбільш криміногенних дільниць. Їх перелік, а також фотографії елементів інфраструктури, у тому числі й обладнання вагонів, що найчастіше розкрадаються правопорушниками, направлялись до обласних управлінь Національної поліції для вжиття відповідних заходів реагування. Так, впродовж 2018 року зафіксовано близько 2 тис. випадків розкрадань елементів інфраструктури та розукомплектування понад 820 вагонів.

В якості пілотного проекту фахівці з воєнізованої охорони Укрзалізниці створили стрілецькі команди з профілактичної роботи у найбільш криміногенних районах.

До правоохоронних органів направлено 1876 звернень Укрзалізниці, за якими відкрито 1098 кримінальних проваджень, а досудове слідство проводиться лише за 970 випадками. Цього явно недостатньо, щоб зупинити розкрадання майна та втручання соціально безвідповідальних громадян у роботу залізниці.

Перейти до вмісту