Ви тут:
Суспільство Україна 

У Словаччині провели акцію на підтримку Олега Сенцова

11 квітня у центрі Братислави студенти Української академії лідерства провели вуличну акцію “Missing director” на підтримку Олега Сенцова. Захід відбувся у рамках глобальної акції #SaveOlegSentsov.

Під час акції студенти показали, що без режисера фільму знімальний процес буквально “заморожується” — усі учасники акції завмерли на кілька хвилин (за аналогією із популярним у мережі манекен челенджом).  

Мета акції – закликати владу Словаччини продовжити тиск на Російську Федерацію, щоб та звільнила Олега Сенцова та всіх українців, позбавлених волі з політичних причин в Росії і окупованому Криму. А також, військовополонених і цивільних заручників на окупованому Сході України та 24 українських моряків, що зараз перебувають у полоні.

Фото: Андрій Скробач

“Режисер – головна людина на знімальному майданчику. Український режисер Олег Сенцов та ще понад 97 українських громадян зараз незаконно утримуються у тюрмах в Росії та окупованому Криму, ще більше сотні у підвалах Донбасу. Цією акцією ми нагадуємо європейцям, що вони досі там і тиск на РФ потрібно посилювати, доки політичні в’язні не опиняться на волі”, – пояснює Нікіта Мєкєнзін, головний організатор акції.

Схожі акції в цей день відбулися й у Брюсселі, Берліні, Празі, Парижі та Амстердамі.

Фото: Андрій Скробач
Фото: Андрій Скробач
Фото: Андрій Скробач
Перейти до вмісту