Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

У Семенівській ОТГ триває робота над підготовкою Стратегії розвитку

Продовжується робота над підготовкою Стратегії розвитку Семенівської об’єднаної територіальної громади. Громаді допомагає радник з регіонального розвитку Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону Вадим Штефан.

Під час чергового засідання робочої групи обговорили шляхи, які сприятимуть інвестиційній привабливості громади, повідомляють у Полтавському ЦРМС.

Зокрема, докладно розповів про конкурс Мінкультури  «Малі Міста – Великі враження», презентація якого відбулася на початку цього тижня. Обговорили ідеї громадських проектів та можливості співфінансування від громади на цей конкурс.

Підсумком цієї сесії стало визначення кількох цікавих ідей для реалізації у Веселоподільському старостинському окрузі.

Також присутнім розповіли про проведену роботу з вивчення потенційних інвестиційних ділянок. На території громади є кілька зручних промислових зон з наявною інфраструктурою – залізниця, електроенергія, водогін. Є ділянки для розміщення потужностей електростанцій, виробництва пелет, вирощування технічних культур, дрібної переробки сілгоспсировини.

«Інвестор почав рухатись у громаду, вже розгортаються потужності нового елеватора, відкрився крупний супермаркет, створюються нові робочі місця» – зазначив Сергій Полупан, перший заступник голови Семенівської ОТГ.

 

Перейти до вмісту