Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві вперше провели “День кар’єри ЄС” (ФОТО)

У Полтавському університеті економіки і торгівлі вперше провели “День кар’єри ЄС”. Це можливість поспілкуватися з потенційним роботодавцем та ознайомитися із світовими трендами у сфері праці.

Для студентської молоді організували ярмарку вакансій, де представлені українські компанії та організації.

Однією зі стратегічних цілей розвитку Полтавської області є розвиток людського потенціалу. Він може бути забезпечений лише взаємодією науки, бізнесу і влади. На обласному рівні ми підтримуємо такі заходи, оскільки співпрацюємо з країнами Європейського Союзу. В першу чергу, для просування наших продуктів на європейські ринки і, щоб наші студенти могли отримувати якісні знання європейського зразка. Це потрібно, щоб студенти залишались працювати на Полтавщині, розвивали економіку, створювали робочі місця, розбудовували інфраструктуру, а не від’їжджали закордон”, – розповіла директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інна Іщенко.

У програмі — панельна дискусія “Найкращі професії майбутнього” і тренінги: “Співбесіда на роботу твоєї мрії”, “Стартап від ідеї до власного бізнесу”, “Як отримати стипендію на навчання за програмами Erazmus+”.

Минулого року кількість вакансій на Полтавщині була найбільша за останні 10 років. Вже є 80 тисяч вакансій з легальним працевлаштуванням, мінімальною зарплатою і соціальним пакетом. Сьогодні це поєднання зусиль влади, науки, роботодавців, громадськості. Вже не можна сказати, що на ринку праці певні професії не витребувані. Зараз дуже потрібні верстатники, водії, машиністи. Але поряд з цим потрібні й управителі, і юристи, і менеджери, й економісти. На сьогоднішні потрібні ті фахівці, які здатні навчатись”, – прокоментувала директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Перейти до вмісту