Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві школярам розповідали, як вести себе на водоймах

Для учнів шкіл міста, які розташовані поблизу водойм та на березі річки Ворскла провели виховну годину. Фахівці КО «Рятувально-водолазна служба Полтавської міської ради» розповіли про те, як правильно поводити себе на воді, пояснили, що робити, якщо стаєш свідком ситуації, коли людина потопає, а також продемонстрували роботу водолазів та рятівників.

26 квітня на території КО «Рятувально-водолазна служба Полтавської міської ради» для учнів дев’ятих класів закладів середньої освіти №2 та №20 провели виховну бесіду «Як правильно поводити себе на воді під час відпочинку», повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

Так, фахівці цієї організації розповіли про основні правила поведінки на воді, що роботи, коли сталась надзвичайна ситуація на водоймі та продемонстрували роботу рятівників.

Після виховної години учні діляться: якщо побачать коли людина потопає, одразу покличуть на допомогу:

“Всі рази, коли ми ходили на річку, або на море, ні разу в житті я не бачила прикрих випадків, вони не ставалися. Якщо станеться такий випадок, по-перше, не потрібно ні у якому разі панікувати та покликати на допомогу рятувальників та викликати екстрену медичну допомогу”, – говорить після лекції учениця 9-го класу школи №2 Марія Бура.

Учениця Олеонора Кулик також розповіла: плавати уміє, але не впевнена у тому, що зможе допомогти людині, тому одразу покличе дорослих на допомогу.

Водолаз Михайло Білаш працює у «Рятувально-водолазній службі» уже 6 років. За цей час врятував не одне життя. Ділиться, – зазвичай пік небезпеки на воді припадає на середину липня.

“Активність купального сезону в середині літа, тоді люди масово відпочивають на пляжах, берегах, на природі. На жаль, багато відпочиваючих вживають алкогольні напої. Тому, майже 90% з усіх летальних випадків трапляється у нетверезому стані”

Начальник комунальної організації «Рятувально-водолазна служба Полтавської міської ради» Євген Савчук розповів коли стартує купальний сезон та про активну підготовку до нього:

“Цьогоріч купальний сезон розпочнеться 3-го червня та буде продовжено до 15 вересня поточного року. На сьогоднішній день у нас офіційних 11 місць масового відпочинку, зараз фахівці нашої рятувально-водолазної служби проводять обстеження на цих акваторіях”

Рятувальники застерігають: не слід лізти у воду до початку купального сезону, адже температура води у водоймі повинна бути понад 19 градусів. На сьогодні ж температура води у Ворсклі лише 12 градусів. Відпочивайте на водоймах, але обережно!

Перейти до вмісту