Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розпочався тренінг щодо поводження із твердими побутовими відходами

За підтримки проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) розпочав роботу дводенний тренінг, присвячений муніципальному управлінню твердими побутовими відходами на тему «Політика у сфері поводження з відходами.

Огляд та технічні аспекти». Під час тренінгу, що триватиме з 8 по 9 квітня 2019 року  в приміщенні КО «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради, експерти компанії SDM Engineering Нікола Дойчінов, Тетяна Головко та Ірина Буніна обговорять з учасниками загальні аспекти управління твердими побутовими відходами (день 1) та варіанти збору, відновлення та видалення твердих побутових відходів на прикладі м. Полтава (день 2), повідомляють у Полтавській ОДА.

До участі у тренінгу залучено представників Полтавської міської ради, Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, ГУ «Держпродспоживслужби», Полтавського комунального АТП 1628, ГО «Нова Полтава», ГО «ЕкоЛтава», Мачухівської ОТГ, ОСББ міста, а також студентів та викладачів Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка.

Програмою тренінгу передбачено розглянути законодавство та політику у сфері управління відходами в країнах ЄС та в Україні, обсяги і зміст регіонального плану управління відходами, поточну ситуацію з управління відходами в регіоні, прогнозування щодо кількості та складу відходів, можливі варіанти збору та передачі відходів, розробку кошторису для збору твердих побутових відходів, роздільний збір та сортування відходів, що підлягають переробці, захоронення відходів, варіанти обробки та видалення твердих побутових відходів та управління специфічними потоками відходів.

Під час тренінгу експерти презентують учасникам ключові результати в ситуації з управління відходами, існуючі практики збору твердих побутових відходів та практики роздільного збору твердих побутових відходів в країнах ЄС, різні способи обробки та видалення твердих побутових відходів,  а також альтернативні методи для організації збору, обробки та видалення відходів.

Перейти до вмісту