Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві прибирали у заповіднику “Поле Полтавської битви”

Працівники галузі культури долучаються до двомісячника чистоти та благоустрою. Приводять до ладу території та об’єкти культурної спадщини.

Так, 24 квітня відбулося масштабне прибирання на території Державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви», інформує Полтавська міська рада.

Близько 50 чоловік взяли участь в прибиранні. Це працівники дитячої музичної школи №2, художнього та літературно-меморіальних музеїв Панаса Мирного і Володимира Короленка, дитячої художньої школи, централізованої бібліотечної системи, комунального підприємства «Палац дозвілля», заповідника «Поле Полтавської битви».

Під час прибирання частково розчистили від сміття територію, прилеглу до другого укріпленого табору московської армії.

Працівники заповідника розповідають: в останні роки ця територія перетворилася у несанкціоноване сміттєзвалище. Тож, закликають містян підтримувати чистоту й порядок у місті, а особливо на об’єктах культурної спадщини.

Окрім того, цього дня до прибирання долучилися й представники волонтерського загону «Добрі серця» Аграрно-економічного коледжу ПДАА. Вони прибрали територію об’єкта культурної спадщини ДІКЗ «Поле Полтавської битви», пам’ятника загиблим шведам від співвітчизників, розташований на Побиванці.

Вони розповідають: незважаючи на віддаленість від міста, цей пам’ятник часто відвідують туристи, особливо зі Швеції.

Студенти коледжу традиційно не тільки допомагають прибирати територію цього об’єкту, а й долучаються до поліпшення дизайну навколишнього середовища.

Фото надані Державним історико-культурним заповідником «Поле Полтавської битви».

Перейти до вмісту