Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Полтаві нагородили переможців конкурсу “Учитель року-2019” у номінації “Основи здоров’я” (ФОТО)

Сьогодні, 12 квітня, у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені М. Ярошенка відбулась церемонія нагородження переможців і лауреатів третього туру Всеукраїнського конкурсу “Учитель року-2019” у номінації “Основи здоров’я”, що стартував 4 квітня.

Конкурс “Учитель року-2019” проводиться 24 рік поспіль. Цього року до традиційних номінацій (“Географія”, “Захист Вітчизни” та “Французька мова”) – додались нові – “Вчитель інклюзивного класу” та “Основи здоров’я”. У квітні в різних містах України відбулись фінальні змагання кожної з номінацій – “Географія” (Луцьк), “Вчитель інклюзивного класу” (Запоріжжя), “Французька мова” (Одеса), “Захист Вітчизни” (Суми) та у Полтаві – “Основи здоров’я”.

Після першого етапу залишились 12 найкращих конкурсантів. Були різні завдання, які вони виконували. Серед найважливіших — проведення уроку. Оцінювались перш за все професійна компетентність, володіння сучасними педагогічними технологіями, вміння працювати з дітьми”, – розповідає член журі, проректор з наукової роботи Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди Юрій Бойчук.

Лауреатами конкурсу у номінації “Основи здоров’я” стали вчителі з Харківської, Хмельницької, Житомирської, Закарпатської, Вінницької, Херсонської, Сумської, Черкаської та Полтавської (Горішні Плавні) областей.

Дуже приємно, що саме Полтавщина приймає Всеукраїнський конкурс “Учитель року” вчителів “Основ здоров’я”. Протягом 9 днів конкурсанти змагались, була важка робота у журі, бо всі вчителі дуже сильні. Будь-який конкурс – це змагання, стимул до успіху. Вчитель має вдосконалюватись протягом всього життя, має бути цікавим, як для самого себе, так і для учнів”, – прокоментувала директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

3-є місце посіла Ірина Гридасова (КЗ “Петрівське навчально-виховне об’єднання “ЗОШ I-III ступенів-гімназія” Петрівської районної ради Кіровоградської області).

2-е місце — Світлана Прус (заступник директора Запорізького ліцею №34 Запорізької міської ради Запорізької області).

Переможцем у номінації “Основи здоров’я” став Василь Дяків. Працює у Заліщицькій державній гімназії Тернопільської області. Має стаж роботи 29 років. На конкурсі він провів урок на тему “Унікальність людини” для 5-класників.

Будь-який вчитель буде до того часу вчителем, поки він прагнутиме перевірити те, на що він здатний. У зв’язку з тим, що зараз розпочинається реформування загальної середньої освіти, я намагався перевірити, наскільки моє бачення того, що вмію, знаю, можу робити відповідає реформі Нової української школи. У мене був 5-й клас — це один з найскладніших класів, бо у цей період психологічно діти переходять з дитячого віку у підлітковий. Вчитель має певний набір таємниць, які не можна пояснити, вони є на підсвідомому рівні, вони йдуть спонтанно, від душі”, – розповів Василь Дяків.

Перейти до вмісту