Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У наступному навчальному році учні Полтавської ЗОШ № 15 тренуватимуться в оновленій спортивній залі

У Полтавських закладах освіти тривають заходи щодо покращення в них умов та матеріально-технічної бази. Серед них й загальноосвітня школа № 15.

Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 знаходиться на околиці міста, у селищі Вороніна. У закладі вже всі вікна замінені на нові металопластикові, встановлено протипожежні двері та розроблено проектно-кошторисну документацію на облаштування системи пожежної сигналізації. Нині ж тут активно триває ремонт спортивної зали, повідомляють у міській раді.

Директор школи Лідія Боряк розповіла, що спортивна зала потребувала відновлення чи не найбільше, адже з кожним роком на спортивну залу зростає навантаження: тут діють різноманітні спортивні гуртки, відбуваються численні змагання:

– Ми звернулися до міської влади, управління освіти щодо ремонту нашої спортивної зали і на наші прохання звернули увагу. В серпні минулого року розпочалися ремонтні роботи. Тут повністю замінено стелю, стіни поштукатурили, зняли старі батареї і поставили нові, вікна були замінені раніше. Зараз триває заміна підлоги. Завершити ремонтні роботи планується влітку.

Перевірив хід ремонтних робіт депутат міської ради Андрій Матковський спільно з начальником управління освіти Юрієм Матвієнком.

Депутат говорить: ця школа особлива своїм туристичним спрямуванням, навчає дітей любити природу та активні види спорту, загартовуватися, тощо. А відтак, спортивна зала вихованцям різних секцій та гуртків просто необхідна:

– Ця школа має гарну традицію – тут діти займаються туризмом, велосипедним спортом. Окрім того, на базі закладу проводять змагання обласного рівня. Тому, звичайно, маємо сприяти тому, щоби діти мали можливість займатися спортом в комфортних умовах. Станом на сьогодні ремонт зазначеного об’єкта уже профінансовано з міського бюджету на суму понад 600 тисяч гривень.

Для покращення матеріально-технічної бази загальноосвітньої школи №15 уже спрямовано понад 250 тисяч гривень. На ці кошти придбали необхідні меблі, спортивний інвентар, музичні інструменти, сучасний інтерактивний мультимедійний комплекс та інші матеріали для створення належних умов навчання в рамках проекту Нова українська школа.

Перейти до вмісту