Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубнах встановлять мармурові дошки італійським родинам, які приймають на оздоровлення дітей Полтавщини

26 квітня в Лубнах встановлять мармурові дошки італійським родинам, які понад 20 років поспіль приймають на оздоровлення дітей із Полтавщини.

Як повідомив під час зустрічі активу громадських організацій чорнобильців  із представниками облдержадміністрації та фахівцями профільних департаментів голова громадської організації ветеранів та інвалідів Полтавської області «Союз Чорнобиль України» Віктор Шкурпела,  23 квітня на Полтавщину приїде італійська делегація з міста Сестрі Леванте, повідомляють у Полтавській ОДА.

«Вже 24 роки громадськість Італії сприяє тому, аби дітей чорнобильців оздоровлювали на березі Середземного моря, саме в місті Сестрі Леванте. За ініціативи чорнобильців Лубенщини в районі встановлять дошки священику, який був ініціатором оздоровлення наших дітей в Італії, та тамтешнім родинам, які долучилися до цієї справи», – розповів Віктор Шкурпела.

За його словами, в обласному центрі вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбудеться 25 квітня.

На зустрічі в облдержадміністрації також представили новобраних керівників осередків чорнобильських організацій в районах. Обговорили ініціативи, що стосуються відпочинку й лікування учасників ліквідації аварії, які реалізують цього року за рахунок обласного бюджету.

Як зазначив голова Полтавської обласної громадської організації «Фонд інвалідів Чорнобиля» Микола Дибін, одним з наболілих питань чорнобильців є перевезення їх у громадському транспорті Полтави.

«У всіх  містах та райцентрах возять чорнобильців безкоштовно. Лише в Полтаві не можемо вирішити цю проблему», – зауважив Микола Дибін.

В.о. начальника Управління інфраструктури облдержадміністрації  Сергій Марчишинець зазначив, що потрібно шукати шляхи вирішення цієї проблеми. Пояснив, що забезпечення гарантій пільговим категоріям населення здійснюється через рішення міськвиконкому.

Також обговорили питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Перейти до вмісту