Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці перевіряють продаж алкоголю вночі (ВІДЕО)

Представники управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики разом із працівниками поліції перевіряють дотримання закладами торгівлі Кременчука законодавства щодо недопущення продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів та дотримання режимів роботи. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Рейд-перевірку здійснювали у вечірній та нічний час, особлива увага приділялася магазинам, які працюють цілодобово, та об’єктам торгівлі, на роботу яких скаржаться мешканці. Під час нічної інспекції перевіряючі не виявили факту продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім. Продавці та працівники закладів торгівлі запевняють,  щоб переконатися, що покупець повнолітній, просять молодь пред’являти паспорт. Говорять, що люди до цього вже звикли.

У той же час під час рейду виявили кілька магазинів, які працювали вночі, не маючи погодження на цілодобовий режим роботи, а також неоформлених працівників.

За словами начальника управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики Людмили Жорняк такі рейди з перевірки закладів торгівлі  проводяться періодично, адже  до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради постійно надходять скарги та звернення від мешканців міста щодо порушення тиші і громадського правопорядку в нічний час біля об’єктів торгівлі, де постійно збирається молодь та інші групи людей, які вживають алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво просто на вулиці. Мають місце факти алкогольного отруєння серед неповнолітніх. Найбільша кількість дорожньо-транспортних аварій здійснюється особами у нетверезому стані.

З метою забезпечення умов для дотримання тиші та громадського порядку в Кременчуці, попередження правопорушень, пов`язаних із зловживанням алкоголю, зниження рівня злочинності,  збереження здоров’я мешканців територіальної громади   на квітневу сесію Кременчуцької міської ради виноситься  проект рішення “Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових (крім закладів ресторанного господарства) у нічний час на території Кременчука”.

Перейти до вмісту