Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Гребінці презентували книгу про вияви людяності та показали театр спогадів

Приурочили подію Міжнародному дню визволення в’язнів нацистських концтаборів, що відзначає світова спільнота 11 квітня.

Організаторами заходу стали Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» та територіальний центр соціального обслуговування Гребінківського району. А до участі запросили не тільки людей літнього віку, а і молодь – учнів старших класів опорного закладу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст №4.

Презентуючи книгу «Бути людиною», керівник проекту Олександр Чепур зазначив, що особисті історії людей, які зазнали націонал-соціалістських переслідувань, збагачують офіційний історичний наратив нашої країни особистим досвідом. Вони змушують учасників задуматись і переосмислити свою особисту картину історії та власні стереотипи.

Привітала присутніх завідуюча відділення «Соціальний офіс» територіального центру Зоя Федорченко та подякувала адміністрації навчального закладу за активну участь у проекті.

Під час заходу звучали оповідання з книги «Бути людиною». Учасники студії сучасного танцю «Ренесанс» показали інтерактивну міні – виставу за мотивами одного з оповідань про депортацію кримських татар. А психолог проекту Юлія Пода провела обговорення, використовуючи фотографії з учасниками попередніх подій проекту.

Завершили презентацію фінальним танцювальним номером «Час надій», які виконали вихованці «Ренесансу».

У збірці коротких історій про вияви людяності під час Другої світової війни «Бути людиною» вперше опубліковано вибрані твори, надіслані на однойменний міжнародний конкурс документального оповідання, оголошений Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) спільно з його партнерами ВБО «Турбота про літніх в Україні» і «CAF Россия» в межах Програми підтримки людей, що постраждали від нацизму, «Місце зустрічі: Діалог». Автори різного віку писали ці тексти найчастіше на основі спогадів — власних або ж родичів, друзів, знайомих.

Захід відбувся в рамках проекту «Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області».

Перейти до вмісту