Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Горішніх плавнях планують збудувати полігон твердих побутових відходів за 237 млн грн

Уже після травневих свят у місті Горішні плавні розпочнуть будівництво полігону твердих побутових відходів. Першу чергу будівництва міська рада Горішніх плавнів уже профінансувала, виділивши 10 млн грн. Також для фінансування проекту розраховують і на підтримку з обласного бюджету.

Про це сказав депутат Полтавської обласної ради Вячеслав Мінязев під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

“Всі експертизи та необхідні документи для будівництва уже є. Вартість цього проекту досить висока – 237 млн грн. Він будується в Горішніх плавнях, але ним можуть користуватися кілька районів Полтавської області. Минулого року Горішні плавні просили співфінансування: 70% – місто 30% – область. Але зараз просять хоча б 10%”, – сказав Вячеслав Мінязев.

Під час обговорення даного питання, депутати зауважили, що на сьогодні це єдиний населений пункт в області, який береться за спорудження полігону подібного рівня.

“Вважаю, що Горішні плавні необхідно підтримати. Там реалізується грандіозний пілотний проект. Це великий позитив”, – сказав депутат Полтавської обласної ради Василь Хоменко.

У свою чергу голова комісії Ігор Горжій запропонував колегам виїхати на місце планового будівництва полігону та оглянути його, поспілкуватися з місцевою владою.

“Горішні плавні – одні з найбільших наповнювачів нашого фонду. Тому важливо, щоб хоча б на друге півріччя в рамках запиту ми виділили хоч якісь кошти на цей проект”, – зауважив Ігор Горжій.

Перейти до вмісту