Ви тут:
Відео Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Свято для книголюбів уже за місяць: у Полтаві відбудеться книжкова виставка-ярмарок «ПОШУК» (ВІДЕО)

23–24 травня, напередодні Дня слов’янської писемності та культури, Дня філолога та Дня працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження – Полтавська обласна державна адміністрація за підтримки Полтавської обласної ради проводить Другу універсальну книжкову виставку-ярмарок «ПОШУК» («Полтавська Оаза Шанувальників Української Книги»).

Це універсальний захід, який поєднує презентації, автограф-сесії, творчі зустрічі, конференції, семінари, лекції, тренінги, квести, інсталяції.

Метою проведення виставки є популяризація українського друкованого слова, розвиток вітчизняної видавничої галузі, зміцнення позицій книги в культурному поступі України, а також сприяння формуванню позитивного іміджу та туристичної привабливості регіону.

«ПОШУК» –2019 присвячено 250-літтю від дня народження видатного полтавця-краянина – зачинателя нової української літератури, поета, перекладача, драматурга і просвітника Івана Петровича Котляревського (1769–1838).

Титульними подіями та емблематичними заходами ІІ Універсальної книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК» стануть:

· іміджевий стенд «Книги Республіки Білорусь» (у рамках участі білоруських видавництв як почесних експонентів виставки);

· виставка унікальних стародруків із фондів Полтавського літературно-меморіального музею І. П. Котляревського з нагоди ювілею письменника;

· ІІ всеукраїнський конкурс «Мистецтво друку»;

· всеукраїнська нарада видавців із актуальних проблем видавничої справи;

· презентація проекту «Полтавський клуб «ПОШУК».

Планується насичена різнопланова програма – виставкові і промоційні заходи (презентації, автограф-сесії, творчі зустрічі, конференції, семінари, лекції, тренінги, квести, інсталяції, експонування тематичних колекцій видавців, а також різноманітні майстер-класи та благодійні акції).

Як і у минулому році працюватиме поштове відділення універсальної книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК».

– Залиш турботи, поринь в атмосферу свята та пізнання, – закликають у Депаратменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.

Перейти до вмісту