Ви тут:
здоров’я Суспільство 

Супрун розповіла, чи відновлюються нервові клітини

Часто кажуть: “не нервуйся, нервові клітини не відновлюються”. А що як ми вже витратили безліч нейронів (нервових клітин), хоча б за останні буремні тижні? Насправді все не так катастрофічно. Так, нейрони гинуть. Але потім народжуються нові.

“Це не означає, що можна припинити контролювати емоції, наприклад, на виборчих дільницях. Будьмо відповідальними, спокійними та чуйними. Не забудьте подякувати людям, які працюють на виборчих дільницях, захищають наше право на вибір і бережуть країну від російської агресії “, – стверджує в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Та додає: доки живий, мозок постійно будує нейронні мережі. Тому наша задача — підтримувати здоров’я мозку, аби йому було легше це робити. Найкращою профілактикою хвороби Альцгеймера чи інших форм деменції є не життя у власній шкаралупі, де немає ані стресів, ані радощів, а активне соціальне, інтелектуальне і фізичне життя, в якому є свої виклики і навіть стрес.

“Навіть після втрати частини мозку внаслідок травми деякі люди можуть продовжити повноцінне життя”, – наголошує Супрун.

У мозкові все життя відбуваються перебудови нейронних мереж, поява і загибель нейронів, і нам необхідна стимуляція різноманітними чинниками, аби підтримувати здорову роботу мозку.

“Займайтеся спортом, харчуйтеся правильно й живіть активним соціальним життям. Прийти на виборчу дільницю і віддати свій голос також рахується”, – радить Уляна Супрун.

Перейти до вмісту