Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Сон у різних кімнатах врятує ваш шлюб, – вважають психологи

Хропіння чоловіка для когось може здатися чимось не дуже серйозним, але в реальності він може стати одним із приводів для розлучення. Справа в тому, що якість сну людини безпосередньо впливає на загальну якість її життя. Якщо хтось хронічно не висипається через те, що кохана людина голосно хропе, то з часом навіть найглибша любов може перерости в ненависть. Статистика показує, що все більша кількість партнерів і подружжя практикує сон в роздільних приміщеннях саме для того, щоб висипатися ночами і не псувати один одному нерви. Це стосується не тільки тих сімей, в яких партнери хропуть. Іноді люди надто часто перевертаються уві сні, часом вважають за краще лягати спати пізніше, ніж їх партнери, через що їх просто будять. Хтось дуже інтенсивно пітніє, а хтось перетягує на себе ковдру. Все це дуже дратує і заважає висипатися, повідомляє zdorovia.com.ua 

Комусь може здатися, що якщо люди вирішують спати окремо, то це говорить про холод у їхніх стосунках. Існує навіть стійка картинка в фільмах і книгах, коли дружини і чоловіки сплять окремо, і вона свідчить про те, що в родині негаразди або сварки. У реальності, сьогодні роздільний сон частіше свідчить про спробу зберегти сім’ю, ніж про прагнення її зруйнувати. Дослідження в Австралії продемонструвало, що вже більше 200 тисяч пар тепер сплять в різних спальнях саме для того, щоб уникнути розлучення.

Сон в різних приміщеннях абсолютно не виключає емоційної близькості партнерів. До того ж, ця практика ніяк не впливає на якість сексуальних відносин, а в деяких випадках навіть зміцнює ці відносини. Люди отримують можливість нормально відпочивати, вони не втомлюються один від одного вночі, можуть відвідувати кімнати один одного, воскрешати колишні почуття і збудження. Це абсолютно правильне рішення в тому випадку, якщо сон з близькою людиною не приносить вам бажаного відпочинку і відновлення сил.

Перейти до вмісту