Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Скільки яєць можна з’їдати на Великдень, – розповіли лікарі

Напередодні православного свята Великодня лікарі розповіли про кількість яєць, вживання якої не принесе шкоди для здоров’я. Традиційно Великдень асоціюється в українців саме з яйцями, і часто деякі громадяни схильні об’їдатися цим продуктом, повідомляє ukrhealth.net

Завідуюча консультативно-діагностичним центром “Здорове і спортивне харчування” харчування і біотехнології, кандидат медичних наук, лікар терапевт-дієтолог Катерина Бурляєва пояснює, що точна кількість яєць, яку можна їсти без шкоди для здоров’я, залежить від людини. Справа в тому, що у кожного з нас є свій раціон і від нього залежить, яка кількість яєць нам необхідна. В цілому лікарі рекомендують з’їдати половину яйця в день, оскільки цього достатньо, щоб отримати потрібну кількість мікроелементів. Але на Великдень Бурляєва дозволяє з’їсти три яйця – таке дозування буде безпечним для вашого самопочуття.

Крім того, дієтолог висловилася і щодо іншої прикраси святкового столу – паски. Буляєва підкреслила, що паска є дуже калорійним продуктом, так що не варто дозволяти собі занадто багато – нормальною кількістю буде приблизно 100 грамів.

Експерти відзначають, що в пасхальних продуктах в цілому міститься велика кількість корисних мікроелементів. Наприклад, яйця є джерелом вітаміну А, холіну, біотину, кобальту і селену. У пасках містяться вітаміни групи В, а в сирних пасках – кальцій.

Також лікарі нагадали, що не варто захоплюватися яйцями людям з панкреатитом, а після отруєнь не рекомендується їсти сир.

Перейти до вмісту