Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Ще 30 українців направили на лікування за кордоном

25 дорослих і 5 дітей, хвороби яких наразі не лікуються в Україні, найближчим часом отримають необхідне лікування у закордонних клініках за державний кошт. Таке рішення прийняла Комісія МОЗ України з питань направлення для лікування за кордоном 11 квітня, під час п’ятого засідання у 2019 році.

11 пацієнтів, серед яких троє дітей, направлено для проведення трансплантації кісткового мозку, 19, серед яких двоє дітей, – для проведення трансплантації органів. Із Державного бюджету на лікування цих пацієнтів буде витрачено близько 76 мільйонів гривень.

До іноземних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються громадяни України для отримання медичної допомоги переважно з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров’я України.

Лікування за кордоном як виключний захід передбачений для громадян, захворювання яких не лікуються на території України, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання та інших ознак.

Нагадаємо, що у березні на лікування за кордоном направили 15 українців.

Перейти до вмісту