Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Щасливе дитинство має бути для всіх”, – у Полтаві провели захід присвячений Всесвітньому дню розповсюдження інформації про аутизм

Майже сотня маленьких полтавців взяли участь у заході, який був присвячений Всесвітньому дню розповсюдження інформації про один з розладів нервової системи – аутизм.

У Подільському районі Полтави для малечі організували розваги. Також організатори розповідали про проблеми, з якими стикаються діти, що мають дане захворювання.

“Згідно з даними статистики, ми спостерігаємо збільшення кількості дітей з аутизмом. Поширення інформації дає змогу якомога швидше виявити хворобу та адаптувати дитину до нормального життя, – розповіла заступник голови ради з питань діяльності виконавчого органу Подільської райради Полтави Вікторія Хрістова-Синявська.

На заході дітей розважали аніматори на різних локаціях, а також відбувся танцювальний флеш-моб.

Члени благодійної організації “Зернятко” виготовили блокноти з тематичними коміксами. Їх разом з кулькою на паличці роздавали дітям. Також цю продукцію передали трьом школам Полтави.

“Сьогоднішній захід проводиться для всіх дітей. Ми їх об’єднуємо та говоримо, що щасливе дитинство має бути для всіх. Сам аутизм може виникати як при народженні, так і згодом. Це справжня проблема. Найголовніше — ці діти дуже розумні. Чим більше ми долучимося до створення для них зручного життя — тим буде краще. Вони талановиті, але до них треба “достукатися”, – розповіла голова БО “Зернятко” Людмила Іващенко.

Питання статистики аутизму тісно пов’язане з історією дослідження цього розладу. У 1960-1970-х роках аутизм діагностували в однієї дитини з 10 000. Це були переважно випадки генетичного аутизму: коли з перших днів життя дитини спостерігалася симптоматика аутизму. Починаючи із середини 1980-х років фахівці відзначили сплеск захворювання аутичного спектру. В Америці ця хвороба траплялася в одної на 160 дітей.

Перейти до вмісту